SELECTIE: AFC (zat) haalt Wibout de Vetten terug

Benno Nihom staat ook aankomend seizoen voor de zaterdagselectie van AFC. De eersteklasser wijzigde zijn selectie slechts op een aantal posities en hield daarmee het grootste gedeelte van het team bijeen.

De Amsterdamse vereniging geeft na de zomer met Michael Sonneborn en Simon Roozendaal twee jeugdspelers de kans in de A-selectie, terwijl Quincy Kluivert, Sem Witteveen en Wibout de Vetten van buitenaf komen. De Vetten keert na zeven jaar SV Hoofddorp weer terug op zijn oude nest. De voetballer ging met Nihom in gesprek dat vruchtbaar was. “Hij maakte op mij de indruk dat hij me graag aan de groep wilde toevoegen, wat mij natuurlijk veel vertrouwen gaf”, vertelt De Vetten. “De technische staf was nog op zoek naar een speler zoals ik, waardoor ik het gevoel heb dat ik dit seizoen een mooie bijdrage kan leveren.”

De Vetten komt bij AFC een hoop oud-teamgenoten tegen. “In die zin lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan, want we voelen elkaar weer uitstekend aan. Ik ken alleen lang niet iedereen. De meeste jongens zijn de afgelopen jaren bij de selectie gekomen, maar iedereen maakt een zeer positieve indruk op me. We hebben een goede ploeg die over veel kwaliteiten beschikt en gezelligheid uitstraalt.”

Club 2020/2021
Sharique Hovenkamp AFC
Willem Deetman AFC
Michael Mol AFC
Niroel Kanhai AFC
Justin Swart AFC
Michael Sonneborn AFC Jeugd
Wibout de Vetten SV Hoofddorp
Sam Nijpels AFC
Max de Bruijne AFC
Joey Singels AFC
Floris Dokkum AFC
Quincy Kluivert Geen club
Guilliano With AFC
Gijs Niehe AFC
Simon Roozendaal AFC Jeugd
Tom van den Brink AFC
Mitchell Faerber AFC
Ayoub Ait Afkir AFC
Bas Middelkoop AFC
Jeroen Maloteux AFC
Enrico Patrick AFC
Dino Janssen AFC
Zep Swijghuisen Reigersberg AFC
Sem Witteveen Geen club

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC