Home / slideshow / SELECTIE: AFC (zat) haalt Wibout de Vetten terug

SELECTIE: AFC (zat) haalt Wibout de Vetten terug

Benno Nihom staat ook aankomend seizoen voor de zaterdagselectie van AFC. De eersteklasser wijzigde zijn selectie slechts op een aantal posities en hield daarmee het grootste gedeelte van het team bijeen.

De Amsterdamse vereniging geeft na de zomer met Michael Sonneborn en Simon Roozendaal twee jeugdspelers de kans in de A-selectie, terwijl Quincy Kluivert, Sem Witteveen en Wibout de Vetten van buitenaf komen. De Vetten keert na zeven jaar SV Hoofddorp weer terug op zijn oude nest. De voetballer ging met Nihom in gesprek dat vruchtbaar was. “Hij maakte op mij de indruk dat hij me graag aan de groep wilde toevoegen, wat mij natuurlijk veel vertrouwen gaf”, vertelt De Vetten. “De technische staf was nog op zoek naar een speler zoals ik, waardoor ik het gevoel heb dat ik dit seizoen een mooie bijdrage kan leveren.”

De Vetten komt bij AFC een hoop oud-teamgenoten tegen. “In die zin lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan, want we voelen elkaar weer uitstekend aan. Ik ken alleen lang niet iedereen. De meeste jongens zijn de afgelopen jaren bij de selectie gekomen, maar iedereen maakt een zeer positieve indruk op me. We hebben een goede ploeg die over veel kwaliteiten beschikt en gezelligheid uitstraalt.”

Club 2020/2021
Sharique HovenkampAFC
Willem DeetmanAFC
Michael MolAFC
Niroel KanhaiAFC
Justin SwartAFC
Michael SonnebornAFC Jeugd
Wibout de VettenSV Hoofddorp
Sam NijpelsAFC
Max de BruijneAFC
Joey SingelsAFC
Floris DokkumAFC
Quincy KluivertGeen club
Guilliano WithAFC
Gijs NieheAFC
Simon RoozendaalAFC Jeugd
Tom van den BrinkAFC
Mitchell FaerberAFC
Ayoub Ait AfkirAFC
Bas MiddelkoopAFC
Jeroen MaloteuxAFC
Enrico PatrickAFC
Dino JanssenAFC
Zep Swijghuisen ReigersbergAFC
Sem WitteveenGeen club

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Send this to a friend