SELECTIE: Amstelveen Heemraad blijft bij elkaar en is klaar voor nieuw seizoen

Vier seizoenen geleden begonnen Edwin van Maas en Norbert Alblas met een missie. Amstelveen Heemraad weer terugbrengen naar de basis. Eigen spelers eerst en een goede opbouw om met de jeugdopleiding het eerste elftal te gaan voeden. Dat seizoen kwam plots stil te vallen door de coronacrisis en het seizoen daarop begon het allemaal prachtig met 9 uit 4 en daverende 8-0 overwinning op RODA ’23, maar toen was het na vier wedstrijden al klaar. Ook toen waarde het virus over de aarde en kwam de samenleving tot stilstand. 

In 2021 mocht het allemaal weer en begonnen de contouren zichtbaar te worden. Dat duurde een wedstrijdje of 16, maar dat seizoen was de daverende eindsprint (23 punten uit 9 wedstrijden) goed voor de derde periode. En dus de nacompetitie. De nacompetitie kwam snel ten einde tegen Stormvogels. Een vierde plek op de ranglijst en meedoen voor promotie was een goede stap in de juiste richting.

Vorig seizoen werd die lijn doorgetrokken. Er stroomden weer een paar jeugdspelers door en met een paar versterkingen van buitenaf werd het team weer een stapje beter in kwaliteit, maar ook in kwantiteit. Dat resulteerde in een derde plek in de eerste periode en na 18 wedstrijden een riante positie op weg naar weer nacompetitie. Maar zoals in het eerste volledige seizoen de laatste 8 wedstrijden Amstelveen onoverwinnelijk was, werd er nu niet meer gewonnen en ging het seizoen uit als een nachtkaars. Al snel ging de knop om en werd er doorgeschakeld naar het nieuwe seizoen. De laatste wedstrijd van het vorige seizoen was wel een daverende afsluiting. Met 9-1 winnen is altijd prettig. 

De doorstroom van jeugdspelers stagneerde deze zomer wat, maar door het aantrekken van een aantal ervaren spelers, is dat opgevangen.Daarbij bleven alle sterkhouders van het team, alleen de ervaren Robin Tromp ging lager voetballen in een vriendenteam. Ibrahim Uwamahoro besloot zijn geluk te beproeven bij Sporting Martinus. 

Afgelopen zaterdag startte Amstelveen de voorbereiding met meteen een bijzonder duel. Trainer Norbert Alblas, doelman bij Excelsior, had een wedstrijd georganiseerd tegen het Rotterdamse CKC. De wedstrijd werd gespeelde in het Van Donge & De Roo stadion, de thuisbasis van Eredivisionist Excelsior. 

Tegenstander CKC wordt getraind door Mario Meyer en hij is het dagelijks leven verzorger/hersteltrainer bij datzelfde Excelsior. CKC speelt in de Zaterdag 3c in West II en werd vorig seizoen zesde in die klasse. De wedstrijd werd een echte eerste wedstrijd van het seizoen. Nog veel ontbrekende toppers, veel verschillende spelers, veel verschillende samenstellingen. Drie keer 30 minuten. Er viel één goal in 90 minuten voetbal. CKC trok de overwinning binnen door in het derde deel van de wedstrijd te scoren. Voor de rest gaf de wedstrijd de trainers genoeg handvatten om verder te borduren richting 23 september, de start van de competitie en de zoektocht naar de beste samenstelling. 

De competitie is het komende seizoen weer ongekend sterk.  Voor de trainers van Amstelveen is de doelstelling duidelijk. In ieder geval handhaven en zeker in het begin maar eens kijken hoe deze selectie zich verhoudt met de concurrentie. Amstelveen treft in de eerste periode van acht wedstrijden alle vijf de degradanten en de twee kampioenen van het vorige seizoen. De opening van het seizoen is tegen Ouderkerk, dat vorig seizoen overtuigend tweede werd in Zondag 3d en de overstap maakte naar zaterdag.

Selectie Amstelveen Heemraad
Naam spelerVorig seizoen
MouradAitjaAmstelveen Heemraad
PatrickAlblas   (K)Amstelveen Heemraad
DamiënAltyzerAmstelveen Heemraad
BoazBlommesteinAmstelveen Heemraad
MaxBoonstoppelAmstelveen Heemraad
DouweBoonstoppelgeen club
JasperBoot   (K)Amstelveen Heemraad
DucoBoskAmstelveen Heemraad
JordyCoenraadAmstelveen Heemraad
LeviCompas  (K)Amstelveen Heemraad
JaïrCrudenAmstelveen Heemraad
OzairesDeetsAmstelveen Heemraad
Wesselvan Dijkeigen jeugd
ShaquilleDjairinAmstelveen Heemraad
BrandonDonkerslootAmstelveen Heemraad
JonathanDuncasDe Volewijkers
Jesper van EijkAmstelveen Heemraad
NovellEl HadjiRKDES
AmirEl HadjiRKDES
TimEngelnRoda ’23 zaterdag
GelvioEsajasgeen club
MaxFlipseAmstelveen Heemraad
Anthonyde Gijsseleigen jeugd
Marc GroenlandAmstelveen Heemraad
RalphGroentemanAmstelveen Heemraad
AlexGulamAmstelveen Heemraad
Rafevan HouckeAmstelveen Heemraad
MecitKocaAmstelveen Heemraad
Milanvan der LindenAmstelveen Heemraad
ZakariaMadraneAmstelveen Heemraad
JodyMeyer  (K)Amstelveen Heemraad
SaberMoudougeen club
Cies van NijnattenAmstelveen Heemraad
DelanoPeskaldLegmeervogels
Luuk van RossumAmstelveen Heemraad
RoemelloRustenbergAmstelveen Heemraad
Giovanni Santangelo  (K)Amstelveen Heemraad
ThychoSpanjerAmstelveen Heemraad
MathiasTsegalAmstelveen Heemraad
LucasTullyAmstelveen Heemraad
Casper de VettenAmstelveen Heemraad
KevinWillemsenAmstelveen Heemraad
DwyaneWondelNiTA
AfwerkiYkallolager elftal

Tekst: Helmer Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)