Selectie AS’80 stapt op na ontslag trainer Ryan Smart

Een week voor de hervatting van de competitie rommelt het behoorlijk bij zondag derdeklasser AS’80. Het plotselinge ontslag van trainer Ryan Smart is bij de spelersgroep niet goed ontvangen. Zij staan volledig achter hun trainer en stappen zelfs op.

Vrijdagavond kwam de club met de mededeling naar de spelers toe dat Smart de laan uit was gestuurd. Daar werd zeer verbaasd op gereageerd. In een brief zegt de selectie: ‘Wij vinden het belachelijk hoe er om wordt gegaan met onze trainer en met de wijze waarop AS’80 zich nu profileert’. De spelers hebben aangegeven voor de volle honderd procent achter Smart en zijn werkwijze te staan. “We zijn samen een traject ingegaan en willen dat afmaken”, vervolgt aanvoerder Michael van Mouwerik.

“Eind vorig jaar zijn we met het bestuur bij elkaar gekomen en is er afgesproken dat we transparanter naar elkaar moesten zijn. Veel meer overleggen. Dan komt dit koud op ons dak vallen”, legt hij uit. “Daarom stappen wij op. De volledige selectie, op een paar uitzonderingen na misschien. Hoe de club daarop reageerde? ‘Doe wat jullie moeten doen’. Nou, de eerste uitschrijvingen zijn de deur al uit.”

Smart werd in augustus pas aangesteld als opvolger van Sandor Augustijn, wiens doorlopende contract werd ontbonden. De promovendus staat op een voorlaatste plaats in de zondag derde klasse D. De oefenmeester bevestigt dat er vrijdag is gesproken, maar heeft officieel nog geen bericht of uitleg gekregen. “Mijn relatie met de spelers is altijd hartstikke goed geweest. We stoppen er heel veel tijd in om ons met het voetbal bezig te houden, daar gaat het om.” Het bestuur meent genoodzaakt te zijn in te grijpen omdat ‘het gebrek aan beleving en betrokkenheid bij de rest van de club al langer speelt’.

Komende zondag hervat AS’80 de competitie met een thuiswedstrijd tegen VVZA. “De club speelt, maar zonder ons”, is Van Mouwerik stellig. Het bestuur heeft het antwoord daarop paraat. “Dat ruim het merendeel nu zijn lidmaatschap heeft opgezegd, is een eigen keuze. Geen team is belangrijker dan de club, ook de selectie niet.” Er is inmiddels al een nieuwe staf geformeerd en een zoektocht ingezet naar vers bloed voor het elftal. Daarvoor is ook de Onder-19 van de club opgeheven, om lege gaten bij de zaterdag- en zondagselectie op te vullen.

Foto AS’80 | Ryan Smaart (midden) tijdens zijn contractondertekening in augustus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)