Home / slideshow / SELECTIE: Buitenboys begint met drie versterkingen aan nieuw seizoen

SELECTIE: Buitenboys begint met drie versterkingen aan nieuw seizoen

Buitenboys begon veelbelovend aan het seizoen 2020/2021. Met een doelsaldo van +27 en tien behaalde punten uit vier wedstrijden stond het bovenaan in de derde klasse, maar de coronastop bracht daar verandering in. Volgend seizoen doet de club opnieuw een poging om mee te doen voor het kampioenschap.

De Almeerse vereniging houdt de spelersselectie na de zomer grotendeels intact en vult deze aan met drie versterkingen. Niels van der Steen komt over van SDO Bussum, Gianni Rellum maakt de overstap van Ajax Zaterdag en Giovanni Kasanwijo verlaat Sloterdijk. De drie voetballers hebben allemaal een verleden bij de vereniging en lijken daarom weinig aanpassingstijd nodig te hebben om bij Buitenboys te presteren. Het team van hoofdtrainer Mark Steur bestaat daarmee komend seizoen uit twintig man.

De vereniging gebruikte de laatste periode eveneens om de toekomst van de club veilig te stellen. Met het aanstellen van hoofdjeugdopleiding Jeroen Baaij zette het in oktober 2020 een flinke stap. Baaij kreeg van Buitenboys allereerst de opdracht mee om een nieuwe technische commissie aan te stellen die zich boog over het nieuwe beleidsplan en haalde Mo Hersi, Gerard Scheungage en Collins John binnen. Bovendien ging de club een samenwerking aan met sc Heerenveen, die het aankomende seizoen meer vorm gaat krijgen, en stelde Buitenboys een trainersstaf aan die de selectie- en recreatieteams verder moeten helpen met hun ontwikkeling. De trainers van de recreatieteams krijgen voortaan begeleiding van oud-trainers die ondersteuning bieden bij het verbeteren van trainingsvormen en wedstrijdsituaties.

De Almeerders willen zich expliciet bezighouden met de ontwikkeling van de eigen jeugdspelers en niet teveel buiten de club kijken. “Het is de bedoeling dat onze selectieteams zoveel mogelijk op Divisie-niveau spelen, waardoor we het voor onze spelers aantrekkelijk maken om bij onze club te blijven en zich verder te ontwikkelen”, vertelt Baaij, die zeer tevreden is over hoe het bij de club gaat. “Buitenboys is de coronaperiode goed uitgekomen. We konden zelfs beginnen met het investeren in de toekomst, waarvan veel clubs alleen maar kunnen dromen. Veel clubs moeten namelijk de eindjes aan elkaar knopen.” De club geniet nog altijd van een grote vrijwilligerspool. “Wij kunnen putten uit een pool van 250 vaste vrijwilligers, waardoor het voor ons eenvoudig is om, wanneer het weer mogelijk is, leuke evenementen voor onze leden te organiseren.” Baaij is dan ook trots op zijn club die het volgens de hoofdjeugdopleiding op zijn eigen manier doet. “Buitenboys heeft daarin oog voor alle leden. Hopelijk zullen we in de toekomst samen weer veel overwinningen vieren.”

Buitenboys (zat) Vorig seizoen
Rick van Dekken

Caleb Frimpong

Calvin van Bruggen

Niels van der Steen

Benedict Lacroes

Chris Kommers

Shah Malik Aurangzaib

Gianni Rellum

Collins John

Rowdy Moorman

Giovanni Kasanwirjo

Jesper Haazelager

Dave Montijn

Davy Altorf

Sharindra Jagroep

Zoë Visser

Mitchel Martens

Patrick Berendsen

Duaine Le Blanc

Dyonn Bakker

Buitenboys

Buitenboys

Buitenboys

SDO Bussum

Buitenboys

Buitenboys

Buitenboys

Ajax Zaterdag

Buitenboys

Buitenboys

Sloterdijk

Buitenboys

Buitenboys

Buitenboys

Buitenboys

Buitenboys

Buitenboys

Buitenboys

Buitenboys

Buitenboys

Tekst: Jordi Smit