Home / Algemeen / SELECTIE: Buitenboys keert terug in Amsterdam
Mark Steur

SELECTIE: Buitenboys keert terug in Amsterdam

Voor de clubs in Almere was de verrassing groot toen de KNVB de indeling van de competitie bekend maakte. Zo ook voor SC Buitenboys, dat de afgelopen jaren in de regio Utrecht speelde, maar nu weer terugkeert naar Amsterdam.

Trainer Mark Steur van SC Buitenboys, die zelf voor Pancratius uitkwam, is dan ook zeer te spreken over de verandering:  ,,Een interessante indeling en vooral qua sterkte lastig in te schatten. Maar als oud-Amsterdammer ben ik er wel blij mee. Ik ga liever richting de hoofdstad, dan het Utrechtse.”

Niet zo verwonderlijk als je in het dagelijks leven docent lichamelijk opvoeding aan de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) bent. De 38-jarige oefenmeester gaat verder: ,,Daarnaast is het wat voetbalspel betreft denk ik ook een verademing voor SC Buitenboys. Wij spelen liever tegen voetballende ploegen, dan teams die meer van het fysieke zijn.”

Wat krachtsverhoudingen betreft is het moeilijk in te schatten volgens de van SV Diemen overgekomen Steur: ,,Het hangt er helemaal vanaf waar bij de tegenstander de focus ligt. Op zondag of zaterdag. Er zijn clubs met, overigens niet te onderschatten, vriendenteams, waarbij de zondagselectie centraal staat en er zijn clubs waar de zaterdag de volledige aandacht heeft. Maar clubnamen als De Volewijckers, Zeeburgia (beiden beker, red.), Blauw-Wit, Jos Watergraafsmeer en De Dijk maken wel iets los bij mij. Maar dat heeft ongetwijfeld met mijn afkomst te maken. Veel van die jonge gasten uit Almere zegt het denk ik niets en zullen er ook niet van onder de indruk zijn.”

Van Wartburgia verwacht Steur veel: ,,Vorig seizoen hadden ze een straatlengte voorsprong en zouden afgetekend kampioen zijn geworden en naar ik begrepen heb is de selectie bij elkaar gebleven. Wel is er een andere trainer, dus is het afwachten.”

Ook zijn eigen team, dat vorig seizoen onder leiding stond van Patrick Bal, heeft nog wat af te maken. Na een slechte start, ging het draaien en swingen in Almere. Dankzij twee gelijke spelen en acht overwinningen op rij werd de tweede periodetitel veroverd en de achtervolging ingezet op de koplopers. Helaas gooide corona net als voor Wartburgia roet in het eten.

,,We hebben een brede selectie en daarnaast een 023-selectie met een aantal talentvolle spelers. De keuze is ruim en ik verwacht dan ook niet in personele problemen te komen gedurende het seizoen. En dat is fijn voor een trainer. Voor de zomerstop hebben we een aantal weken getraind en heb ik een nog beter beeld gekregen van het team. Meedraaien in de top-5 moet zeker tot de mogelijkheden behoren”, aldus Steur tot besluit, die op 29 augustus start met het bekertreffen tegen Zeeburgia.

Selectie Buitenboys 2020/2021

George Akpo
Davy Altorf
Shahzaib Aurangzaib
Dyonn Bakker
Patrick Berendsen
Denzell Boodie
Tim De Vaal
Caleb Frimpong
Jasper Haazelager
Sharindra Jagroep
Collins John
Chris Kommers
Bena Lacroes
Duaine Leblanc
Faizel MacDonald
Mitchell Martens
Dave Montijn
Rowdy Moorman
Calvin Van Bruggen
Rick Van Dekken
Zoë Visser
Joey Wierstra

Tekst en foto: Lenno van Dekken

Send this to a friend