DVVA 2023-2024

SELECTIE: DVVA begint vol goede moed aan nieuwe ervaring in de eerste klasse

De geelzwarte leeuwen starten over ruim een week aan hun avontuur in de eerste klasse. Het vriendenteam, dat vorig seizoen wist te promoveren vanuit de tweede klasse, lijkt na een puike voorbereiding bijna klaar te zijn. Trainer-coach Wilfred den Breejen heeft met zijn groep het succes aan de broek hangen, maar is beducht voor tegenslagen die er nog niet echt zijn geweest. ,,Er zit nog veel rek in de groep.”

Met vijf versterkingen is de selectie bij DVVA op orde. De trainer-coach heeft op elke positie twee opties. ,,Ik vind dat we een nog betere selectie hebben, in vergelijking met voorgaande seizoenen. De concurrentie is toegenomen. Daarnaast vind ik het opvallend hoe fit iedereen is. Dat is een groot compliment en een goede basis.”

Wennen

,,Vorig seizoen ging soms met speels gemak”, gaat Den Breejen verder. ,,Alleen AFC was ongenaakbaar. Dat zal komend seizoen een tikkeltje anders worden. Voor mij springt Batavia ‘90 eruit als zijnde een titelkandidaat. Maar eerlijk gezegd zijn ook veel ploegen onbekend. We hebben zelf een lange reeks gemaakt met veel doelpunten gescoord en weinig tegen afgelopen seizoen. Dan tank je vertrouwen. Ik denk dat we klaar waren met de tweede klasse. Ik zie dat er nog altijd veel rek zit in deze spelersgroep, we zitten nog niet aan ons plafond. Ik ben erg benieuwd hoe lang wij nodig zullen hebben om te wennen aan een wekelijks hoger niveau. We hebben in twaalf maanden tijden steeds stappen gemaakt en ik ben er voor honderd procent van overtuigd dat we dit zullen blijven doen.”

Ontwikkelen

Met liefst zes ploegen die zijn gepromoveerd, lijkt het haast vanzelfsprekend dat de meesten van de nieuwkomers allemaal in eerste instantie voor handhaving gaan. ,,Dat geldt ook voor ons. We gaan echt niet zo domineren zoals in de tweede klasse. We willen meedoen in de eerste klasse. We moeten er hard voor werken. Ik denk dat wij prima in staat zullen zijn om op dit niveau mee te komen. We blijven inzoomen op verbeteren, ontwikkelen. De kwaliteit zal dan omhoog gaan. Dat betekent hard werken, fit blijven. We doen veel dingen goed, maar ik zie ook zeker verbeterpunten. Die kwamen aan het licht tijdens de afgelopen oefenduels.”

Goed stel

De spelersgroep ziet zichzelf als een hecht vriendenteam, misschien wel het hoogst spelende vriendenteam. Gaat dat DVVA helpen? ,,We hebben een flink Amsterdams gehalte in onze spelersgroep, maar ook jongens uit de kop van Noord Holland, Amersfoort. Het zijn geen studenten meer maar werkende jongens, sommigen ondernemers. Een heel goede samenstelling, als je het mij vraagt. Als de bal rolt zijn ze bloedserieus. Zodra het eindsignaal daar is, gelden er andere dingen. Samen hebben ze een hoop lol. Ze zoeken elkaar op bij verjaardagen, feesten. Ze kaarten samen of ze eten gezamenlijk. Afgelopen weekend waren we op team weekend met de eerste en tweede selectie in België. We hebben geen bal meegenomen. Ook dát is DVVA.”

Nieuw elan

In de selectie van tweeëntwintig spelers vinden we vijf nieuwe namen. Dave Severins komt over van OSV. De middenvelder sloot aan omdat het woon-technisch beter uitkwam. Daarvoor kwam Sverins uit voor Zwaluwen ’30. Vleugelspits Dylan Cardol stapte afgelopen zomer over van WV-HEDW. Het jonge talent hoopt meer minuten te maken en zo stappen te zetten in het seniorenvoetbal. Ook Sven van Es komt van WV-HEDW, hij zocht een nieuwe uitdaging. De jonge talentvolle doelman gaat de strijd aan met de andere keeper Lode van Hattum.

Molenaar en Efmorfidis

Opvallend is de verschijning van Jip Molenaar in de selectie van Den Breejen. De bijna twee meter lange centrale verdediger speelde in de jeugd van FC Volendam. Als jeugdspeler debuteerde hij op in 2018 voor Jong FC Volendam in de Derde divisie. In de zomer van 2019 vertrok hij naar de jeugdopleiding van Eintracht Frankfurt, waar hij één seizoen speelde. In 2020 keerde hij terug bij FC Volendam. Hij debuteerde in het eerste elftal van Volendam in 2021. Zijn laatste club was Telstar waar hij dertig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Na exact een jaar gestopt te zijn, sloot Molenaar in maart van 2023 aan bij DVVA op het trainingsveld. Het plezier is terug, de lach weer op het gezicht.

Als laatste sluit James Efmorfidis aan. De Nederlands-Griekse speler had een pauze van anderhalf seizoen ingelast en ook hij vond het plezier terug bij DVVA. De bescheiden speler tikte lang de Nederlandse en Europese top aan. Ajax, Barcelona, (Jong) AZ, Almere City en RKC waren clubs waar hij voor uitkwam. Efmorfidis hoopt in de eerste deel van het seizoen weer volledig op het veld te kunnen staan.

De stunters, zoals DVVA zichzelf liefkozend noemen, hebben een prima voorbereiding achter de rug met oefenduels tegen Wartburgia (2-0), Sporting Martinus (3-1), IVV (4-2) en Buitenveldert (6-0). Tegen ZOB werd voor de beker gelijkgespeeld (1-1). Komende zaterdag wordt in Edam gespeeld tegen EVC (14.30 uur) en vanaf volgend weekend rolt de bal eindelijk weer in de competitie. DVVA start met een uitduel in Lelystad tegen Batavia. Aanvang op zaterdag 23 september is 15.00 uur.

SELECTIE 2023-2024:

Dave Severins
Dylan Cardol
Friso Kaashoek
Guido de Graaf
Guido Moelee
James Efmorfidis
Jari van der Meer
Jelle Spanninga
Jim Schiks
Jip Molenaar
Jouke Spanninga
Julian Laan
Julius Goedhart
Lennart Bril
Lode van Hattum (K)
Maxim de Swaan
Pierre de Wit
Sander Fillet
Sem Barendse
Sven van Es (K)
Ties Bos
Wiecher van Helbergen
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)