Home / Algemeen / SELECTIE: IVV blijft nuchter ondanks favorietenrol
IVV Landsmeer

SELECTIE: IVV blijft nuchter ondanks favorietenrol

IVV haalde voor dit seizoen niet alleen een nieuwe trainer, maar ook een hoop nieuwe spelers aan boord. “Het coronavirus had wat dat betreft toch nog een voordeel. Daardoor kon ik nauw betrokken zijn bij de samenstelling van de selectie en de gesprekken met zowel de huidige spelers als de nieuwe spelers. Dat verliep allemaal voortvarend en we wisten al snel een leuke groep bij elkaar te krijgen”, vertelt nieuwe trainer Edwin Keizer.

Wie de selectie van IVV bekijkt, kan zich niet aan de indruk onttrekken dat er voor de tweede klasse een behoorlijk sterke ploeg staat. “Ik merkte inderdaad al meteen dat we in een favorietenrol gedrukt worden, maar dat is me te makkelijk en te snel”, aldus Keizer. “Wat dat betreft heb ik misschien niet die Amsterdamse bluf. Ik kijk er nuchter naar en we gaan gewoon aan de slag. Het doel van de club is om in drie jaar te promoveren naar de eerste klasse. Natuurlijk gaan we dat in het eerste jaar al proberen, maar ook andere ploegen hebben zich versterkt.”

Hij ontkent niet dat hij een sterke selectie heeft, maar tempert de verwachtingen: “Op papier hebben we een selectie waarin we bovenin mee kunnen doen. Maar op papier wordt niet gevoetbald.” Hij verwacht sowieso een gek seizoen, aangezien er lang niet getraind is en sinds maart geen officiële wedstrijden zijn gespeeld. “Er kunnen weleens verrassende dingen gaan gebeuren.”

Hoewel Amsterdam vanuit Landsmeer om de hoek ligt, speelt IVV dit seizoen opnieuw tegen de clubs uit de kop van Noord-Holland: “Persoonlijk ben ik daar wel blij mee. Dit zijn voor mij wat bekendere tegenstanders en leuke clubs”, aldus Keizer. “Maar het niveau vind ik nog lastig in te schatten, we moeten zelf gewoon goed gaan presteren.”

Op 4 augustus begint de ploeg weer met trainen. Vervolgens staat er een oefenduel bij Purmerend op het programma en wordt er eind augustus een toernooi gespeeld bij IVV zelf. Daarna staat de poulefase van de beker op het programma. “We hebben veel spelers die in de basis zouden kunnen, dus ik wil zoveel mogelijk jongens zien voetballen. Pas in de laatste bekerwedstrijd wil ik naar mijn basis toe gaan werken. We moeten het gewoon als goede oefenwedstrijden beschouwen, die ons een indicatie geven waar we staan.”

Selectie IVV 202o/2021

Mitchel Dijkstra IVV
Kevin Berrevoets IVV
Daryl Gerritsen AFC
Danny Goedkoop AFC
Alex Treuren Purmersteijn
Donny Bos IVV
Jerry Buddingh IVV
Roy Bussman IVV
Wessel Westerhof AFC
Aldin Mehanovic IVV
Youri Brinkman IVV
Boyd Mak Purmersteijn
Davey Dijkhuizen IVV
Renaldo Jongebloet IVV
Ruben Adney Purmersteijn
Dylan van Os IVV
Jeffrey Gits Monnickendam
Jeffrey Wilders IVV
Yorick van der Deijl Legmeervogels
Send this to a friend