Complex Legmeervogels

Selectie Legmeervogels verhuist in 2022 naar de zaterdag

Het eerste team van Legmeervogels komt vanaf het seizoen 2022/2023 op zaterdag uit. Dat besloot de vereniging unaniem tijdens de Algemene Ledenvergadering in de kantine van de club.

Het besluit hing al tijden in de lucht. De Uithoornse club merkte onder meer de afnemende belangstelling bij de toeschouwers, zeker wanneer Max Verstappen op zondagmiddag op televisie was. “Wanneer de toeschouwers wel aanwezig waren, dan gingen ze na afloop snel naar huis vanwege het werken op maandag”, legt Henny Snel uit. Ook het afnemen van het aantal derby’s en de jeugdafdeling die op zaterdag voetbalt, speelde een rol in het besluit. “We merkten dat het spelen op zondag de doorstroming van de jeugdspelers blokkeerde. Zij spelen hun hele voetballeven al op zaterdag en willen zaterdagnacht graag met vrienden op stap. Dan past het niet in hun leven om op zondagochtend om 10:00 uur op een parkeerplaats te staan voor een uitwedstrijd. We waren als club daarom ervan overtuigd dat we iets moesten doen.”

De eersteklasser zag het echter niet zitten om in de vierde klasse zaterdag in te stromen, waardoor de club wachtte totdat de KNVB een horizontale instroming mogelijk maakte. Toen de Nederlandse voetbalbond dit aankondigde, besloot Legmeervogels actie te ondernemen. “We hebben vervolgens met alle geledingen gesproken over de toekomst van het eerste team. Dan gaat het om de spelers en begeleiding van de Zondag 1, maar ook over de vrijwilligers van de kantine. Voor hen wordt het op zaterdag drukker, terwijl het op zondag in de kantine weer rustiger zal zijn. Tot slot hebben we met de huidige Zaterdag 1 gesproken, die de Zaterdag 2 wordt, en hebben we contact gehad met de recreatieteams van de zondag, omdat op deze dag de beleving bij de club anders wordt. We blijven hen echter faciliteren.” De gehele club bleek in te zien dat de overstap naar het zaterdagvoetbal de juiste beslissing zou zijn voor Legmeervogels. “Het eerste team is vanaf het seizoen 2022/2023 het hoofdprogramma van de zaterdag. Hopelijk blijven jeugdspelers langer op het complex rondhangen om de Zaterdag 1 in actie te zien, zodat de betrokkenheid binnen de club nog groter wordt.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)