AFC ZATERDAG KAMPIOEN 2023
De zaterdagselectie heeft een metamorfose ondergaan

SELECTIE: Nieuw team en nieuwe staf voor AFC-zaterdagselectie

De zaterdagselectie van AFC is van start gegaan met een volledig nieuw team én een nieuwe trainingsstaf. Vorig seizoen viel het zaterdagselectieteam uit elkaar nadat bleek dat zij hun kampioenschap niet verzilverd zagen met een promotie naar de eerste klasse. Dat is het gevolg van het besluit van de KNVB dat clubs sinds vorig jaar 2022 nog maar met één team in de eerste klasse of hoger mogen deelnemen. 

Dwight Tiendalli en Calvin Jong-A-Pin

Met de inschrijving van een nieuwe zaterdagselectie lijken er toch weer kansen te ontstaan. Mede dankzij de inspanningen en voortrekkersrol van elftalspeler David Vorst, is het gelukt om weer een competitief team te vormen. Twee voormalige profvoetballers, Dwight Tiendalli en Calvin Jong-A-Pin, spelen daarbij  een belangrijke rol. Zij versterken zowel  de trainingsstaf als het team en vormen daarmee een grote aantrekkingskracht voor talentvolle spelers. Tiendalli en Jong-A-Pin worden bijgestaan door Bob Veldhuis; voormalig jeugdtrainer bij Swift. De trainingsstaf heeft zich -naast het neerzetten van een nieuw, sterk Zaterdag 1 team- als doel gesteld om jong talent te begeleiden en te helpen bij hun ontwikkeling.

Kansen

Trainer-coach Bob Veldhuis: “Tiendalli en Jong-A-Pin zijn niet alleen een magneet voor ambitieuze jonge spelers, zij zorgen ook voor goede taakverdeling. Aanwijzingen komen vanaf de lijn én vanuit het veld. Het is erg prettig dat de tactieken die ik met Tiendalli en Jong-A-Pin bespreek, door hen meegenomen worden naar de wedstrijd. Jonge spelers krijgen de kans om te spelen met oud-profs en van hen te leren. Reken maar dat je daar gemotiveerd en geïnspireerd van raakt. Ik verwacht dan ook dat we een spannend seizoen tegemoet gaan.”

Selectie AFC 2023/2024

Aaron Middendorf
Abel Abraha
Amine Khattala
Augustus Immink
Ben Mantel
Calvin Ray Jong-A-Pin
Daniël Vorst
David Vorst
Dwight Tiendalli
Faisal Zakaria
Florent Beurret
Jesse Appia-Asante 
Manolito Guardiola
Manuel Dankloff
Maui Hoogstraten
Miró Kirschner
Noah Beukeboom
Ojani Simons
Ruben Roedema
Steijn van Hemert
Stijn Kruidenier
Zion Akele

In de bekercompetitie speelde AFC gelijk tegen De Meer (1-1) en verloor van Nieuw Utrecht (2-1). Zaterdag 16 september speelt de ploeg van Bob Veldhuis in De Meern (14.30 uur, red). De competitie (zaterdag tweede klasse A) start op Sportpark Goed Genoeg tegen Buitenboys (aanvang: 15.00 uur).

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC