Bij RODA is weinig aanleiding nodig om ergens een feest van te maken

SELECTIE: RODA’23 met een gedegen beleid en duidelijke visie steeds een stapje verder

Uiteraard was er de teleurstelling bij spelers, staf, supporters en hoofdtrainer-coach Bnar Toofeek, die met RODA’23 één punt tekort kwam voor een periodetitel afgelopen seizoen en lang konden bijblijven voor de bovenste plaatsen. ,,We hebben al met al een prachtig seizoen erop zitten. Helaas zonder een tastbare prijs”, vertaalde Toofeek eind mei het gedeelde gevoel. Dat een periodetitel overigens geen enkele garantie op een succes is, lieten Sporting Martinus, ZSGOWMS en Hooglanderveen zien. Alle drie strandden ze in de nacompetitie en komen dus ‘gewoon’ weer uit in de tweede klasse. ,,Wij hebben vorig seizoen weer ervaringen opgedaan”, wist Toofeek. ,,Hadden we elke week ‘het gras opgevreten’, dan had er veel meer in gezeten. Maar ja, als dit, als dat.”

De spelersgroep van RODA wijzigt komend seizoen op enkele posities en er is aanvulling uit de eigen jeugd. Ilias Ahamout verlaat RODA en gaat een stapje hogerop naar AGB. Daartegenover staat de komst van Chahid Ahamout, de broer van de vertrekkende Ilias. Hij komt over van Real Sranang. Tom Kok komt van Hoofddorp nieuw bij de selectie en Niroel Kanhai van AFC. Verder zien we volgens goed gebruik diverse jeugdige talenten aansluiten bij de selectie, iets wat in de ontwikkelvisie van RODA past. Wat dat betreft doet de jeugdopleiding zijn naam eer aan; concreet komen er jaarlijks jeugdspelers bij de selectie. Het is met interesse afwachten op een nieuwe jeugddebutant komend seizoen.

Wat nieuw is, de prestatieve zaterdagtak van RODA is opgehouden met het bestaan. Kevin Schut maakt daardoor de overstap van de zaterdagselectie naar de zondagselectie. De sterkhouders van afgelopen seizoen, Bart van den Boogaard en Quint Piris, blijven RODA trouw en zo zien we weer veel bekende namen in de vijftig-koppige selectie.

RODA start op zondag 13 augustus de voorbereiding op het seizoen. Voor Tofeek nadert een heel druk voetbalseizoen. ,,Ik ben al begonnen bij mijn stageclub Purmersteijn, in het kader van de UEFA-A opleiding. Met RODA spelen we in augustus oefenduels tegen uitdagende tegenstanders als SCPB’22, SDZ, Hillegom en DWS. Onze ogen zijn daarna gericht op de bekercompetitie. Op basis van die indeling zullen we eventueel anticiperen.”

Selectie seizoen 2023-2024:

VoornaamAchternaamVorige club
AbdelghaniAakoukRODA’23
ChahidAhamoutReal Sranang
YassinAkoudadRODA’23
JeffreyAnkumahRODA’23
AbdellahAttaljRODA’23
JulianBaasRODA’23
ThomasVan BaestRODA’23
KoenBakkerRODA’23
MitchellBakkerRODA’23
ThomasBarettaRODA’23
JimiBerlageRODA’23
BartVan den BoogaardRODA’23
JeffreyBonckeRODA’23
MatthewBloembergRODA’23
BarryBoskemperRODA’23
RickBrouwerRODA’23
JordiBungenerRODA’23
OceanCouselRODA’23
FredericCristinaRODA’23
CalvinVan DijkRODA’23
SidneyVan DijkRODA’23
SennaVan DriestRODA’23 O19
MiquelVan DuinRODA’23
DonnyVan EedenRODA’23 O19
MilanEgbertsRODA’23
JeremyGiltayRODA’23
StijnGorterRODA’23
SamHooglandRODA’23 O19
NiroelKanhaiAFC (Zat.)
TomKoks.v. Hoofddorp
DouweLeendersRODA’23
NickLeerkesRODA’23
JordiDe LeeuwRODA’23
MikeDe LeeuwRODA’23
RalphDe LongteRODA’23 O19
CochranVan der LindenRODA’23
DannyMolemanRODA’23
SamirEl MoussaouiRODA’23
ClaudioMisidjanRODA’23
LarsVan OeleRODA’23
GinuwyneOlfRODA’23
ViggoPetersRODA’23 O19
ThomasPetitjeanRODA’23
QuintPirisRODA’23
SanderRuissaardRODA’23
NickSchuringRODA’23
KevinSchutRODA ’23 (Za 1)
ThomasSteinhartRODA’23
YannickWong swie sanRODA’23 O19
ThomasVan Zwieten 

Foto archief: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)