SELECTIE: Versterkt TOB wil overleven in de derde klasse

Al een paar jaar smachtte TOB naar promotie naar de derde klasse en nu was het dan eindelijk zover. De noord-Amsterdammers werden kampioen in Zaterdag 4c en spelen komend seizoen in Zaterdag 3b. Een pittige competitie, waarin maar liefst 5 degradanten uit de tweede klasse uitkomen.

Maar met een grote, flink versterkte selectie hoopt TOB er klaar voor te zijn. Met Timothy van den Berg (Buitenveldert), Dave Dekker (OSV) en Michel Dol (gestopt) raakte de ploeg drie belangrijke spelers kwijt, maar daar tegenover staat de komst van tien nieuwelingen. Trainer Remco van Twiller zag dat de promotie naar de derde klasse goed was voor de aantrekkingskracht van TOB.

“Van de tien nieuwelingen ken ik er vier vanuit de jeugd van DWV”, vertelt Van Twiller. “Het is mooi dat zo het aantal spelers waarmee ik in de jeugd hebt gewerkt, vergroot is. De selectie heeft een goede opbouw, met in iedere leeftijdsgroep genoeg spelers. Verder ben ik blij dat onze topscorer Paul Bekker er nog een jaar aan vast heeft geplakt en dat speler van het jaar Danny van de Kolk is gebleven.” Van de Kolk zag op het laatste moment af van een overstap naar Buitenveldert. “Ook ben ik erg nieuwsgierig was Younes Rabiu (oud-speler van De Dijk, red.) en Adil Boukris (speelt Eredivisie zaal bij VNS United, red.) kunnen toevoegen aan de ploeg. We hebben echt iedere plek dubbel bezet, waardoor iedereen vanaf het begin bij de les zal moeten zijn. De concurrentie staat klaar.”

Over het doel voor komend seizoen is Van Twiller duidelijk: “In de derde klasse blijven, het liefst zonder nacompetitie.” Dat zal een pittige opgave worden, gezien de zwaarte van de competitie en de degradatieregeling die ook dit seizoen verzwaard zal zijn. “Het zal een loodzwaar seizoen worden, maar ik heb er vertrouwen in dat we het aan het einde van de rit gaan redden om in de derde klasse te overleven.”
Op 14 augustus begint TOB aan de voorbereiding. Bekijk hieronder de hele selectie:

Selectie TOB 2023/2024:

Naam spelers Vorig seizoen
Karim Abay JOS/Watergraafsmeer Zat.
Nourdin Akhmarane Geen club
Samuel Frimpong Asumang Geen club
Mucahit Bayar TOB
Jessey Bodemeijer TOB 2
Paul Bekker TOB
Joel Boateng TOB
Adil Boukris OSV
Jelle Braaksma TOB
Job Bruin TOB
Ivanildo Darson SV Nieuw Utrecht
Wessam Dowaah ASV De Dijk
Jamie de Geir TOB
Sergay Gemin TOB
Jaouad El Ghazaoui TOB
Joel Irion Geen club
Jeffrey Janssens TOB
Mosawer Hashemi TOB
Moamar Heerenveen TOB
Nick Koch TOB
Danny van de Kolk TOB
Haroun Khamarkeyl ZSGOWMS O21
Giorgio Kuiper TOB
Amer Mobarak TOB
José Bebeto Ngeze TOB
Judael Obboye TOB
Younes Rabiu Geen club
Tari Sassen TOB
Déo Sinduhije Stormvogels
Eddy Ssonko FC Hilversum
Redouan Tahri TOB
Miles Tigchelaar TOB
Esterno Vreugd TOB
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB