Home / slideshow / SELECTIE: Voor Sporting Almere is alleen promoveren goed genoeg
Sandor Augustijn Sporting Almere

SELECTIE: Voor Sporting Almere is alleen promoveren goed genoeg

De lat ligt dit seizoen hoog bij Sporting Almere. De club die nauw verweven is met Almere City FC en zelfs op hetzelfde complex traint en speelt, richt met ingang van dit seizoen alle pijlen op de zaterdag. In de komende drie seizoenen wil het tenminste twee keer promoveren. Een ambitieuze doelstelling van trainer Sandor Augustijn, die aan zijn tweede seizoen bij de club begint.

Maar dit seizoen is alles anders. Ten eerste is de overstap gemaakt naar de zaterdag en is er geen grote selectie meer. Alleen een eerste team. ,,Op dit moment hebben we nog dertig spelers, daar blijven er achttien van over aan het begin van het seizoen”, aldus de 44-jarige oefenmeester. Daarnaast gaat voormalig hoofd jeugdopleiding van Almere City FC René Koster van Football Talent bij Sporting Almere een prestatieafdeling opzetten en daar sluit de zaterdagselectie van Augustijn op aan. Het streven van Sporting is om alle teams in de landelijke divisies te laten spelen waarna de spelers kunnen doorstromen naar een eerste team dat dan hopelijk op niveau speelt. Er komt een innige samenwerking met de prestatietak van Sporting Almere.

Maar dat is toekomstmuziek. Eerst het aankomende seizoen. Daar heeft Augustijn in ieder geval het volste vertrouwen in: ,,Linksom of rechtsom, we gaan promoveren. Er is een sterke selectie. Ik ben met name blij met de komst van de veel scorende Joy Schoonhoven van Batavia. Daarnaast heeft Joy, die lange tijd voor Almere City FC speelde in de jeugd, een aantal goede voetballers overgehaald om ook de overstap naar ons te maken.”

Augustijn is net als zijn collega’s van ASC Waterijk, FC Almere en SC Buitenboys tevreden met de indeling in de Amsterdamse regio. ,,De eerste acht jaar van mijn leven heb ik in Amsterdam gewoond. Op die leeftijd ben ik met mijn ouders naar Almere verhuisd, dus logisch dat mij het meer trekt. Als trainer overigens ook: meer voetbal en minder houthakken. Ik kijk er naar uit, dit gaat veel leuker voetbal worden. Maar een ’makkie’ zal het zeker niet worden, want er zijn er ongetwijfeld meer die willen promoveren.”

Selectie Sporting Almere 2020/2021

Spelers
Marchiano Scholte
Mitchell van de Linden
Shaquille Inge
Gwyneth
Gilbert Oord
Umar Adam
Chivarro Struiken
Jonathan Kooiman
Audrey Eto
Shaka Hessels
Benito Turgeon
Demi Cocu
Damian Tang
Abdel Karim
Ruben Steengraver
Lotfy Zabda
Jeremy Rashat
Mick Geest
Symon Keith Benschop
Steven Montoya
Joy van Schoonhoven
Mete Mert Aksan
Jonathan Cameron
Nylmar Maruele
Sidel El Hadi

Tekst en foto: Lenno van Dekken

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)