Waterwijk komt komend seizoen opnieuw in de tweede klasse uit.

SELECTIE: Waterwijk investeert komend seizoen in het fundament voor de toekomst

Komend seizoen staat vooral in het teken van de toekomst van asc Waterwijk. Het wordt een seizoen om stil te staan bij wat er is gerealiseerd. Jeugdteams die voornamelijk in BVO-competities spelen, het eerste elftal dat structureel speelde om promotie en ‘on top’ een prachtige nieuwe accommodatie.

Tegelijk loopt de vereniging tegen een virtuele drempel aan; een paar keer bijna promoveren is uiteindelijk niet promoveren. Daarom wordt het ook een seizoen om de toekomstvisie opnieuw vast te stellen. Trainer-coach Ryan Smart stelde met de vereniging zichzelf daarom enkele vragen. Wat willen we? Wat is haalbaar? En wat is daarvoor nodig? Ondertussen wordt er binnen de vereniging hard gewerkt aan de juiste randvoorwaarden, door bijvoorbeeld nieuwe samenwerkingen met shirtsponsors op te zetten en op medisch gebied een tandje erbij te doen. Dit alles om goed voor de dag te komen in de zaterdag tweede klasse A, waar het onder ander de Amsterdamse ploegen AFC, Arsenal, HBOK en Wartburgia treft.

Smart desgevraagd. ,,Iedereen bij de club is erg betrokken en de randvoorwaarden zijn goed geregeld. Uiteindelijk is het aan de spelers en ons als technische staf om er het maximale uit te halen tijdens de trainingen en wedstrijden én aan de verbeterpunten te werken waar wij zelf invloed op hebben.”

,,Dit seizoen willen met het oog op de toekomst een fundament leggen door de doorstroming van de jeugd naar de zaterdagselectie te verbeteren. Hierop hebben wij als technische staf ook direct actie uitgevoerd door de O23 bij de zaterdagselectie te integreren. Er wordt contact gelegd met verenigingen uit de regio om structureel oefenwedstrijden te spelen met combinatie teams O18, O23 en eerste elftal, zodat spelers onderling elkaar ook leren kennen. Dit is belangrijk werk, dat we direct konden uitvoeren.”

Waterwijk selectie

Het is geen jaarlijkse tombola van spelers, ziet ook Smart. ,,De harde kern van het team bestaat uit geroutineerde spelers, die echt toegewijd zijn aan de vereniging en er al jarenlang voetballen. We zien de zaterdagselectie van Waterwijk als een team waarbij jonge spelers zich kunnen ontwikkelen om in het amateurvoetbal misschien nog wel een stap naar een hoger niveau te kunnen maken. Aangevuld met enkele spelers uit de regio die bijvoorbeeld op een hoger niveau speelden en nog graag willen voetballen, maar vanwege redenen zoals werk of het gezinsleven spelen op een hoger niveau niet meer haalbaar is voor hen. Door deze combinatie van spelers geloven wij dat er een fundament ontstaat, waarbij het team onderling het maximale van elkaar gaat eisen en de club daar in de toekomst de vruchten van kan gaan plukken.”

De selectie heeft desalniettemin een forse gedaantewisseling ondergaan. Er is afgelopen seizoen afscheid genomen van dertien spelers. Hiervoor zijn zeven jeugdspelers doorgeschoven en zijn vijf externe spelers aangetrokken.

Selectie 2023-2024

VoornaamAchternaamVorige club
AyoubAmrOdin ’59
SurainyCarolusBuitenboys
OdaiDisiWaterwijk
KaiEssen, vanWaterwijk O18
JimmyHaas, deWaterwijk
GianniHermansWaterwijk
KubaKacperskiWaterwijk
TimKlaasenbosWaterwijk
DesmondMensenWaterwijk
DavidMolWaterwijk O18
PedroMontesinosVeensche Boys
SelcukanOckayWaterwijk
DanielOzdemericiWaterwijk O23
RenoPelt, vanWaterwijk O23
DenzelPlettenbergBuitenboys
LindoPourchezWaterwijk
GijsRoelofsenWaterwijk
RalphSchipperijnWaterwijk
MitchellSmitZuidvogels
BarrySmitzWaterwijk
RaichelSt. LucheWaterwijk O23
LesleyVlieger, deWaterwijk
DouweWillemarsWaterwijk
FennieWirjoredjoWaterwijk O23
OrhanYilmazTelstar O21

In het KNVB bekertoernooi voor amateurs, start zaterdag 2 september, moet Waterwijk het opnemen tegen allemaal Gooise clubs: BFC uit Bussum, FC Hilversum en SDO (eveneens Bussum).

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)