SELECTIE: zondagselectie FC Aalsmeer maakt zich op voor zware competitie

Na het behalen van de nacompetitie voor promotie, begint voor de zondagselectie van trainer-coach Bas Groenveld zondag 6 augustus de voorbereiding op een zwaar seizoen in Zondag 3c. FC Aalsmeer is ingedeeld in de Utrecht georiënteerde poule met enkele oud-bekenden, aangevuld met regio teams en drie Amsterdamse opponenten: Swift, TABA en WV-HEDW.

Na het afgelopen seizoen hebben zes spelers aangegeven te gaan stoppen in de selectie. Robin Kruijsman heeft twaalf seizoenen in de selectie gespeeld en zal volgend jaar de functie van teambegeleider op zich nemen. Na tien seizoenen stopt ook Patrick Melman en hij gaat in een lager elftal op de zondag spelen. Daarnaast zal hij ook plaats nemen in de Technische Commissie. ,,Het is een goede en belangrijke ontwikkeling dat spelers na hun actieve carrière bij de vereniging betrokken blijven in staffuncties”, aldus Alexander Goes van de Technische Commissie.

Bart Koopstra en Jesper Beelen gaan in een lager elftal spelen. Het goede seizoen van Malick Lowe is niet onopgemerkt gebleven binnen de club, hij maakt de overstap naar de zaterdagselectie van Ted Verdonkschot. Quinten van Stijn gaat zijn voetbalkunsten bij SCW in Rijsenhout vertonen.

Komend seizoen wordt de zondagselectie versterkt met acht nieuwkomers. Aanvallende middenvelder Jelle Lissenburg komt van de zaterdagselectie. Vanuit de jeugdopleiding komen liefst vijf spelers over. Middenvelder Jayson van der Neut is in de winterstop vervroegd doorgeschoven. Ook Ties Kleerebezem, aanvaller Tijn Luijten en verdedigers Danny Kesting en Kaj Verhoeven sluiten aan.  

Danny Boom heeft als doelman de jeugdopleiding van Roda ’23 doorlopen. Na een korte adempauze heeft hij afgelopen seizoen een aantal keren op de bank plaatsgenomen als reservekeeper, maar gaat dit seizoen vanaf het begin de onderlinge strijd met Sem van de Ridder aan om de plek in het doel te bemachtigen. Na vier jaar een uitstap te hebben gemaakt, komt oud jeugdspeler Boy Veelenturf ook de zondagselectie versterken. Met zijn terugkeer treedt hij in de voetsporen van zijn vader Steffan Veelenturf, die vele jaren in het eerste van RKAV heeft gespeeld.

Selectie 2023-2024

Voornaam Achternaam Vorige club
Mo Alaswad FC Aalsmeer
Romano Baarsen FC Aalsmeer
Danny  Boom geen vorige club. Jeugd van Roda ’23
Fiston Conté FC Aalsmeer
Jeroen Ezink FC Aalsmeer
Lars Hulleman FC Aalsmeer
Danny  Kesting FC Aalsmeer (eigen jeugd)
Ties Kleerebezem FC Aalsmeer (eigen jeugd)
Jef Laarse, van der FC Aalsmeer
Dave Leenders FC Aalsmeer
Jelle Lissenburg FC Aalsmeer zaterdag
Tijn Luiten FC Aalsmeer (eigen jeugd)
Jeremy Maas FC Aalsmeer
Richard Melman FC Aalsmeer
Ryan Neut, van der FC Aalsmeer
Jayson Neut, van der FC Aalsmeer (eigen jeugd)
Sten Piet FC Aalsmeer
Sem Ridder, van de FC Aalsmeer
Joeri Schraaff, van de  FC Aalsmeer
Nick Sluijs FC Aalsmeer
Boy Veelenturf RKDES
Kaj Verhoeven FC Aalsmeer (eigen jeugd)

Oefenprogramma Augustus 2023

Din 15 aug Dios – FCA 20:30 Oefenwedstrijd
Zon 20 aug Roda ’23 – FCA 14:00 Oefenwedstrijd
Don 24 aug FCA – De Meer 20:15 Oefenwedstrijd
Zat 26 aug FCA zon1 – FCA zat2 nnb Open dag
2 sept. Bekerwedstrijd 17:00 Legmeervogels (U)
9 sept. Bekerwedstijd 17:00 RKDES (U)
16 sept. Bekerwedstrijd 17:00 SCH’44 (T)
24 sept. Start competitie 14:00 Tegenstander n.n.b.

In de KNVB bekercompetitie voor amateurs is FC Aalsmeer ingedeeld in een poule met Legmeervogels, RKDES en SCH’44. In de voorbereiding staan een aantal mooie wedstrijden op het programma waarbij voornamelijk geoefend wordt tegen zondag tweedeklassers. Gelet op de zware competitiepoule, lijken dit goede graadmeters.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)