Senel Cebar (AGB) volgt Danny van der Moot op bij DCG

Zondag tweedeklasser DCG heeft Senel Cebar gepresenteerd als opvolger van Danny van der Moot. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn tiende en laatste seizoen bij eersteklasser AGB en staat komende zomer aan de andere kant van Sportpark Ookmeer aan het roer.

“DCG is echt een hele mooie uitdaging”, trapt Cebar af. “Een grote club, prachtige accommodatie en er staat een goede organisatie. Na tien jaar AGB, waar ik hele mooie dingen heb behaald, was het voor mij tijd voor iets anders. DCG is precies datgene dat ik zocht. Ik verheug mij er echt op om aan de slag te gaan.”

Een maand geleden werd de oefenmeester benaderd door de club, die op dat moment al bekend had gemaakt afscheid te nemen van Danny van der Moot. “Dit speelt al een tijdje en hij wist ervan. Via de app heb ik contact met Danny gehad. Hij heeft mij gefeliciteerd”, benadrukt Cebar. Voorzitter Peter Gerekink vult aan: “Uit de gesprekken kwam Senel als meest geschikte kandidaat naar voren. Er was direct een goede klik en ik ben er van overtuigd dat Senel qua persoon en ambitie uitstekend past binnen onze vereniging.”

Hij wil ‘een stukje stabiliteit’ brengen bij de Amsterdammers, die voor het tweede jaar op rij vechten voor lijfsbehoud in de zondag tweede klasse B. “Er is kwaliteit genoeg waar echt iets uit te halen valt. Er komt een nieuwe trainersstaf voor het eerste en het tweede omdat de club zich ervan bewust is dat er iets nieuws en fris voor de groep moet komen. Daarbij hoopt ik dat er niet teveel spelers vertrekken, want dat is niet fijn voor de stabiliteit. Dat wil ik juist terugbrengen. Ik ga er vanuit dat we iets moois neer kunnen zetten. Daar heb ik zeker vertrouwen in.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)