Home / slideshow / Senel Cebar wil met DCG voor verrassing zorgen in de tweede klasse

Senel Cebar wil met DCG voor verrassing zorgen in de tweede klasse

Afgelopen seizoen promoveerde Senel Cebar met DCG via de nacompetitie naar de tweede klasse. De doelstelling voor dit seizoen mag dan ook duidelijk zijn: handhaving.

Cebar vertelt over de voorbereiding van zijn ploeg: “We zijn wat laat begonnen vanwege het Offerfeest. Veel spelers waren nog op vakantie, waardoor het weinig zin had om te beginnen.” Het Offerfeest was dit jaar van 11 tot en met 14 augustus en DCG is dus pas daarna weer begonnen met trainen. 

Inmiddels is de ploeg een week onderweg en is het eerste oefenduel achter de rug: “Na een moeizaam trainingsweekje hebben we zondag geoefend tegen Hercules Zaandam. We hebben met 3-1 verloren, wat overigens geheel terecht was. Je kan zien dat we nog niet conditioneel fit zijn. Daarnaast was het ook verschrikkelijk warm, maar dat mocht geen excuses zijn aangezien de tegenpartij dat ook had”, vervolgt Cebar.

Omdat hij nog maar zo kort bezig is met zijn ploeg, ziet hij de bekerwedstrijden van komende weken dan eigenlijk ook als oefenduels, al staat er eerst nog een duel met De Dijk op het programma. “Ik probeer veel spelers uit en wil ook dat zij zich laten zien”, vertelt de trainer.  “We zullen aankomende maand niet hard maar keihard moeten trainen om onze achterstand te laten verdwijnen.”

Hoewel het dus meteen flink aanpoten is, kijkt Cebar uit naar zijn tweede seizoen bij DCG: “Mijn eerste jaar bij DCG was succesvol ondanks dat ik nog moest wennen aan de club, aankomend jaar wordt weer een uitdagend jaar aangezien we hoger gaan spelen. Zo snel mogelijk punten pakken wordt het motto, het wordt een leuk en interessant voetbalseizoen gezien de tegenstanders die wij gaan treffen. Ik heb er alle vertrouwen in: we hebben een goede, kwalitatieve en vooral ook leuke groep die voor vele verrassingen zouden kunnen zorgen.”

Foto: John Beckman

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG
Send this to a friend