Senel Cebar en DCG verlengen goed huwelijk: “Samen naar iets moois groeien”

Senel Cebar heeft zijn contract als trainer van DCG met twee seizoenen verlengd. In zijn eerste seizoen bij de Amsterdammers is hij met de club gedeeld koploper van de zondag derde klasse C. “Als het gevoel wederzijds goed is, waarom zou ik dan weggaan?”

Een contract voor twee jaar is vrij bijzonder in het amateurvoetbal. Toch zijn Cebar en DCG na een halfjaar al zo gelukkig met elkaar dat ze dit hebben bezegeld met een langere samenwerking. Een beetje rust in de tent is ook zo fijn. “Ik heb het naar mijn zin. Na tien jaar AGB was DCG weer iets nieuws en het bevalt mij. De resultaten zijn goed, we hebben een leuk team. In korte tijd hebben we er toch een eenheid van kunnen maken. We spelen niet altijd denderend, er zijn genoeg verbeterpunten, maar er staat wel een team en we pakken de punten.”

De club is uitermate tevreden over de huidige prestaties en het functioneren van de oefenmeester. “Hij heeft het afgelopen halfjaar zoveel laten zien en vertrouwen opgebouwd. Senel heeft een stukje teamspirit weten te creëren waardoor de spelers veel voor de club, maar ook voor hem doen”, zegt technisch manager Brian Veldhuizen. Cebar vult aan: “Als het gevoel wederzijds goed is, waarom zou ik dan weggaan? We kunnen samen naar iets moois groeien.”

Cebar hoopt de Amsterdammers terug naar de tweede klasse te brengen, waaruit DCG vorig seizoen degradeerde. Met een redelijk vernieuwde selectie staat DCG nu gedeeld aan kop in de derde klasse C, samen met HBC en één punt boven IVV. “Het aanpassen is best geruisloos verlopen. Er zit genoeg kwaliteit in de groep, dan is het voor een trainer makkelijk om dingen toe te passen. De koppositie had ik niet verwacht. In een eerste jaar moet je elkaar toch leren kennen en kijken of er een bepaalde chemie kan ontstaan. Ik zou graag naar de tweede klasse willen. Het liefst dit seizoen al.”

Hij wil nogmaals benadrukken dat hij erg gelukkig is. Drie keer per week gaat hij met veel plezier richting sportpark Ookmeer. Bovendien is de samenwerking in de technische staf, met zijn vrouw Nuray (teammanager) en jeugdvriend Jamal Amhali (assistent), optimaal. “We hebben het hartstikke gezellig. Jamal ligt ook heel goed in de groep. Dat is voor mij belangrijk. Ik hoop erop dat we nog mooiere tijden tegemoet gaan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG