Senel Cebar kondigt vertrek aan bij AGB: “Het is mooi geweest”

Na tien seizoenen als hoofdtrainer van AGB houdt Senel Cebar het voor gezien. De oefenmeester vindt de tijd rijp voor een nieuw avontuur, nadat hij de club vanuit de vijfde naar de eerste klasse heeft geleid.

“Op een gegeven moment houdt het een keer op. Het zijn tien mooie jaren geweest, ik vind het goed zo.” Normaal gesproken wordt tijdens het trainingskamp in Antalya (Turkije) alles geëvalueerd, maar nu maakte Cebar zijn besluit van tevoren al bekend. “Er zijn maar weinig trainers die het zo lang volhouden. Dat is hartstikke knap. Voor mij is dit stoppen op het hoogtepunt”, glimlacht hij.

Twee seizoenen geleden kondigde Cebar ook al zijn vertrek aan, maar kwam hij hierop terug nadat een nieuw bestuur hem overtuigde voor een langer verblijf. Het bleek de juiste keuze, want hierna volgden kampioenschappen in de derde en tweede klasse. Ook werd hij in 2016 uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. “Vorig jaar wist ik het eigenlijk al, maar werden we kampioen en wilde ik de eerste klasse ook graag meemaken met deze groep. Het is een zwaar jaar. We zullen alles eraan moeten doen om het beter te doen dan de eerste seizoenshelft en erin te blijven.”

Bij de spelersgroep kwam de aankondiging van de Zaankanter als een verrassing. “Er werd best teleurgesteld op gereageerd. Wij hebben echt een fantastische band. Dat is voor mij de belangrijkste reden waarom ik hier zolang met veel plezier heb kunnen werken. De band met de jongens is altijd geweldig geweest. Maar ik heb vrede met mijn besluit. Ik wil met een goed gevoel terugkijken op mijn tijd en niet het risico nemen dat er straks een minder jaar tussenzit. Ik heb hier fantastische jaren meegemaakt.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB