Senel Cebar sluit zijn AGB-boek: “We laten hier samen iets moois achter”

Voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Hillegom, nam AGB-trainer Senel Cebar ruim de tijd. Alle spelers werden tijdens de wedstrijdbespreking in het zonnetje gezet. Anekdotes, eigenschappen, kenmerken; allemaal passeerden ze de revue. Hillegom wilde echter niet meewerken aan een mooi afscheid van de oefenmeester: 1-2.

Sinds de Amsterdammers zeker weten dat zij zich als promovendus hebben gehandhaafd in de zondag eerste klasse, wist Cebar dat dit zijn laatste thuiswedstrijd zou zijn. En met hem nog veel spelers die na dit seizoen vertrekken bij AGB. “Het was een speciaal moment. We hebben vrij veel gelachen. Alle jongens ken ik natuurlijk hartstikke goed. We hebben veel mooie dingen meegemaakt, met een aantal zelfs vanaf de vijfde naar de eerste klasse. Dan is dit best een apart gevoel.”

Voor AGB stond er tijdens de seizoensafsluiter niets meer op het spel. Dat was ook te zien: alles ging in één versnelling lager dan normaal. “Het was behoorlijk warm, er zijn veel jongens die vasten. Dat hakt er toch in.” Desondanks nam de thuisploeg vlak voor de rust de leiding in handen door een knappe treffer van Bakary Jobe. “Op dat moment dacht ik: dit wordt een mooie laatste wedstrijd.”

Hillegom gooide vervolgens roet in het eten. Ronald Turenhout bracht de bezoekers langszij en de wedstrijd leek de hele tweede helft af te stevenen op een gelijkspel. Totdat de bezoekers in de vijfde minuut van de blessuretijd verrassend op voorsprong kwamen. Uit een hoekschop werkte Frank de Groot de 1-2 binnen. “Daarmee hebben zij teveel gekregen, want een gelijkspel deed het meeste recht aan de wedstrijd.”

Na afloop realiseerde Cebar zich dat het boek AGB, dat hij tien jaar heeft geschreven en bijna vol met hoogtepunten, na vandaag gesloten wordt. “Dit was het dan. Tien jaar, dat is niet zomaar iets. We hebben heel veel mooie dingen meegemaakt. Met elkaar gaan we nog uit eten om het goed af te sluiten. We laten hier samen iets moois achter wat we hebben opgebouwd. Dit seizoen ging het misschien een beetje moeizaam, maar we hebben ons gewoon ruim op tijd gehandhaafd. Dit boek gaat dicht en na de zomer gaan we aan een nieuwe beginnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB