Weer een driepunter voor HBOK

Sensationeel gelijkspel HBOK in Gouda

Waanzinnig duel waarin 10 doelpunten vallen: ‘Hier is een film van te maken’

Bij de Goudse Cricket & Footballclub Olympia behaalde HBOK zaterdagavond een spectaculair gelijkspel. Na drie maal een achterstand en één keer een voorsprong, wist de ploeg zich andermaal  mentaal op te richten en kon coach Juan Coto namens HBOK alsnog een punt bijschrijven: 5-5.

Zelden zullen de spelers van Olympia en HBOK zo’n krankzinnig duel hebben gespeeld als zaterdagavond. In de strijd om aansluiting richting de middenmoot van de eerste klasse A, maakten beide ploegen er een waar spektakelstuk van. Na ruim 90 minuten stond er een 5-5 gelijkspel op het bord.

,,Al na zes minuten kwamen we op achterstand te staan”, vertelt coach Coto. ,,Daarna kwamen we op 1-1 door Bilal El Amrani, maar ook weer snel met 2-1 en zelfs 3-1 achter. In de rust heb ik drie wissels toegepast en zijn we tactisch anders gaan spelen in een 1-3-4-3 formatie. Vanaf dat moment ging het lopen bij ons”.

Gelukkig stond het vrij snel alweer gelijk”, vertelde Coto, die namens HBOK Max Sajet een doelpunt zag maken en Olympia schoot een harde lage voorzet in eigen doel. “Het verhaal van de tegendoelpunten aan onze kant is eenvoudig. We maken veel persoonlijke fouten. We speelden echt niet slecht in de eerste helft, maar we geven cadeautjes weg”

Daar waar HBOK vol voor de winst leek te gaan na de theepauze, daar deed thuisploeg Olympia er alles aan om dat te verstoren in de vorm van extreem veel tijd nemen in elke situatie waar kon. Dat koste de ploeg uiteindelijk ook de winst, want elke verloren minuut werd als blessuretijd bijgerekend.

Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd zette Jeffrey Bok HBOK op voorsprong, middels een toegekende strafschop door arbiter Akkaya. In de extra tijd komt Olympia nog langszij, om vervolgens op een 5-4 voorsprong te komen, waar een lucht(je) van buitenspel aanhing. Het was opnieuw Jeffrey Bok die in de ‘dying seconds’ HBOK op een 5-5 zette en daarmee een punt redde.

,,Nu trekken we hem nog bijna over de streep en zijn we zowat de lachende derde. Dan is het helemaal een fantastische herinnering. Hier is een mooie film van te maken.” Juan Coto sluit praktisch af: “We spelen eigenlijk een geweldige wedstrijd. De complimenten voor het team. We hebben hard gewerkt, zijn van een achterstand steeds teruggekomen en slepen nog een punt uit het vuur, diep in blessuretijd. Ik heb genoten van mijn team”.

Een heerlijke wedstrijd met het publiek als grote winnaar, HBOK heeft zo ten dele de kater van de bekeruitschakeling eerder deze week tegen AGB van zich af weten te spoelen. Zaterdag 5 november wacht voor HBOK de ‘buren-kraker’ op eigen veld tegen het puntloze Monnickendam. ,,Laten we daar dan maar weer een spektakelstuk van maken, iedereen pakt namelijk punten van elkaar. Die wedstrijd zal ook weer voor vermaak zorgen, sloot Coto de avond”.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag 1e klasse A