Seranio Austin met 19 treffers belangrijk bij De Volewijckers

Koploper De Volewijckers versloeg afgelopen zaterdag Fortuna Wormerveer met 5-0. De ploeg van Frank Schuitemaker draaide uitstekend en stuurde de nummer twee van de zaterdag vierde klasse B met een ruime nederlaag naar huis. Bij de thuisploeg is Seranio Austin dit seizoen een van sterkhouders.

Austin beleeft een goed en doelpuntrijk seizoen. “Ik zit nu op 19 goals, dat zijn er aardig wat. Bij elke wedstrijd toon ik veel inzet en verkeer in een goede flow. Ik voetbal met passie, heb er zin in en train veel. Het zit daarnaast goed in het team, ik speel met veel jongens nu al drie jaar samen. Waar we het eerdere seizoenen wat lastiger hadden, zijn we dit seizoen ongeslagen en hebben we maar eenmaal gelijkgespeeld.”

De aanvaller had voor zichzelf meerdere doelen gesteld, waar promoveren met stip op nummer 1 staat. “We gaan voor het kampioenschap en dat is het allerbelangrijkste. We liggen goed op koers en ik draag ook mijn steentje daaraan bij.” Austin heeft dit seizoen al 19 maal weten te scoren, ook afgelopen weekend tegen Fortuna Wormerveer wist hij tweemaal het doel te vinden. “Ik probeer elke wedstrijd de kar te trekken. Soms is dat lastig, helemaal als je niet lekker in de wedstrijd zit. Dit seizoen gaat dat wel goed, ik probeer elke wedstrijd het beste uit mezelf te halen en dan komt het vaak goed. Scoren is fijn, alleen winnen is het allerbelangrijkste.”

Met nog 7 wedstrijden op het programma staat De Volewijckers er erg goed voor. Op de naaste concurrenten (OFC en SDOB) bedraagt de voorsprong 9 punten. “Ik ga er vanuit dat we de lijn doortrekken, maar aankomend weekend staat er nog een derby tegen TOB op het programma. Dat leeft wel en maakt het spelletje alleen maar mooier.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)