Sergay Gemin (Buiksloot): “OSV is de stap hogerop waar ik naar zocht”

Zaterdag tweedeklasser OSV heeft opnieuw een versterking uit de buurt weten te halen. Sergay Gemin komt over van derdeklasser Buiksloot. Met de 28-jarige Gemin haalt OSV een multifunctionele speler binnen, die zowel als spits als centrale verdediger uit de voeten kan.

Eigenlijk was hij van plan om met Buiksloot naar de tweede klasse te gaan. Dat waren ook de ambities. “Helaas hebben we vanuit de club geen steun gekregen. Bijna de helft van het team gaat met de trainer mee naar TOB, maar ik wilde graag een stap omhoog maken en mijzelf daar bewijzen”, zegt de spits, wiens teller dit seizoen op zestien treffers staat.

Kadoelen behoorde tot de opties – de competitiegenoot probeert Gemin jarenlang te overtuigen – totdat OSV in de winterstop bij hem langskwam. Vorig seizoen werd hij al voorzichtig gepolst, maar besloot bij Buiksloot te blijven nadat het kampioenschap in de vierde klasse. “Dave Sijbrands probeerde het nu opnieuw. Met hem heb ik bij DWV gespeeld, hij heeft mij goed opgevangen toen ik daar het eerste haalde. Ik kom uit Amsterdam-Noord en blijf het liefst ook in Noord voetballen. OSV zie ik als een stap hogerop. Dat is waar ik naar zocht.”

Gemin doorlipe de jeugd van DWV, haalde daar het eerste elftal en speelde vervolgens ook voor ZSGOWM en Zeeburgia. Dat was allemaal als verdediger. Sinds hij bij Buiksloot speelt, is Gemin spits. “Ik heb als centrale verdediger op hoog niveau gespeeld en was op lager niveau opzoek naar een nieuwe impuls. Het gaat mij prima af in de spits. Op deze positie heb ik mijn plezier teruggevonden en ben ik de laatste jaren in vorm.”

Na vier seizoenen Buiksloot is hij toe aan een stap hogerop. OSV biedt hem die kans. Gemin is de derde aanwinst voor de zaterdag tweedeklasser. “Met name de komst van Joey Noordenbos (HBOK) vond ik een teken van ambitie. Het honderdjarig jubileum willen ze vieren met een goed resultaat”, vertelt Gemin, voor wie een belangrijke rol is weggelegd. “OSV wil dat ik multifunctioneel ben. Op beide posities kan ik prima uit de voeten. Ik ben ervan overtuigd dat ik de tweede klasse aankan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV