Sergio Comvalius verlaat AGB voor competitiegenoot Hoofddorp

AGB raakt Sergio Comvalius kwijt aan Hoofddorp. De 26-jarige aanvallende middenvelder klom met de Amsterdammers van de derde naar de eersteklasser en maakt nu de overstap naar competitiegenoot Hoofddorp.

“Hoofddorp is ambitieus en wil stappen maken naar de top van de eerste klasse. Binnen een paar jaar willen ze naar de Hoofdklasse promoveren en dat sprak mij erg aan”, zegt Comvalius. “Ik kom terecht bij een warme, georganiseerde club met veel aanhang terecht. Van de oud spelers die ik heb gesproken kwamen alleen maar positieve dingen naar boven over de club. Mijn eerste doel is zorgen dat ik goed in de groep pas en daarna mijzelf in de basis spelen, voor doelpunten en assists zorgen en het liefst bovenin meedraaien. Gedurende het seizoen kan je kijken waar je staat en je doelstellingen aanpassen.”

Na goede gesprekken met de nieuwe trainer Jethro Abram en tips van ploeggenoten Mahir Ünver en Ibrahim Akkabi (oud-spelers van Hoofddorp) koos hij voor de eersteklasser. “Jethro had een paar wedstrijden gezien, waarbij ik een goede indruk had achtergelaten. Na een paar gesprekken met andere geïnteresseerde clubs was mijn gesprek met Jethro doorslaggevend. Op basis van de gesprekken en het gevoel dat ik daaraan overhield heb ik voor Hoofddorp gekozen.”

De rappe aanvallende middenvelder kan terugkijken op een fijne tijd in Amsterdam-West. “Ik ben vanaf het begin goed ontvangen door de club, trainer en de spelersgroep. Samen hebben we mooie en minder mooie momenten meegemaakt en natuurlijk de twee kampioenschappen. Ik zeg altijd dat ik er een familie bij heb gekregen. Het is een hele mooie periode geweest.”

Naast Comvalius neemt Hoofddorp nog twee spelers over van een andere competitiegenoot, AFC’34. Stefan Smal volgt zijn trainer en Kobina Plange keert na twee seizoenen te zijn weggeweest terug op het oude nest. Verder wist de eersteklasser elf spelers langer vast te leggen, waaronder aanvoerder Wibout de Vetten en Lars van Rijn.

Verslag Roy Baltus
Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)