FC Abcoude coach Anthony Servinus vertrekt bij de koploper

Servinus aan einde van seizoen weg bij FC Abcoude

Trainer/coach Anthony Servinus gaat aan het einde van het voetbalseizoen vertrekken bij FC Abcoude. Hij heeft in s.v. Loosdrecht – middenmoter in de zaterdag tweede klasse B – al een nieuwe uitdaging gevonden.

Op 1 juli 2020 kwam Servinus in dienst van FC Abcoude, huidig (ongeslagen) koploper in de zondag derde klasse B . Hij kwam destijd over van CSW uit Wilnis, na eerdere trainersklussen bij SC Telstar en FC Aalsmeer, waar hij langere tijd werkzaam was. Op zijn eerste werkdag in Abcoude zei de trainer dat de klad in de doorstroming was gekomen en de club weer terug wilde brengen naar de kracht van de vereniging. Jonge talentvolle spelers inpassen, geen gekke dingen en op redelijke termijn terugkeren naar de tweede klasse.

In de coronaseizoenen 2020-2021 en 2021-2022 waren er genoeg uitdagingen. In de eerste helft van de huidige competitie speelde FC Abcoude het attractiefste voetbal (doelsaldo + 44) van de hele derde klasse met een ongeslagen status, geen enkel puntverlies. De resultaten zijn er dus. Na tien wedstrijden voert Abcoude onbetwist de ranglijst aan.

Bestuursvoorzitter Winand Paulissen spreekt namens FC Abcoude van een verrassende ontwikkeling, maar tevens een begrijpelijke stap van hun succesvolle hoofdtrainer: “We gaan aan het einde van het seizoen in goede harmonie uit elkaar. Ons eerste elftal draait in de top van de zondag derde klasse, het tweede doet het goed in de reserve hoofdklasse met bijna louter jongens uit het dorp. Alle doelstellingen lijken gehaald te worden. Er was geen enkele reden om te stoppen met elkaar, beide partijen zijn erg tevreden. Maar de privésituatie van onze trainer/coach is belangrijker; een jong gezin, sportende kinderen en beiden drukke banen. Vandaar dat Anthony naar een zaterdagclub overstapt, zodat hij op de zondagen zijn handen helemaal vrij heeft.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)