Anthony Servinus

Servinus kersverse trainer FC Abcoude: “Terug naar tweede klasse”

Anthony Servinus is vanaf aankomend seizoen de nieuwe trainer van FC Abcoude. De club verwacht van de coach dat hij de vereniging terugbrengt naar zijn kracht: jeugdspelers een kans bieden in het eerste elftal.

Contact

“We zijn met elkaar in contact geraakt en toen gaan praten”, vertelt Servinus over de eerste gesprekken. “Het verhaal van het bestuur was uitstekend: nuchter en helder. Mij is eerlijk verteld wat er op dit moment goed gaat en wat er bij de club beter kan. Vervolgens heb ik een gesprek gehad met de spelersgroep en technische commissie. Uit die gesprekken kreeg ik hetzelfde gevoel. We zijn uiteindelijk tot elkaar gekomen en dat maakt dat ik volgend jaar ga beginnen.”

Talenten

Servinus kwam als speler en trainer al regelmatig tegen de club in actie. “Zelf ken ik FC Abcoude als een club met een goede opleiding en talentvolle spelers. De laatste jaren is helaas de klad erin gekomen en is FC Abcoude gedegradeerd naar de derde klasse. De verwachting is om op een redelijk termijn terug te keren naar de tweede klasse. Dat sluit goed aan bij mijn ambities. Ik vind dat FC Abcoude uiteindelijk weer een stabiele club in de tweede klasse moet worden.”

Wél is het bestuur volgens Servinus realistisch. “We hebben het over een redelijk kort termijn, maar dat wil niet zeggen dat het direct volgend seizoen moet goed komen. Met het inpassen van wat talentvolle jeugdspelers proberen we op een gedegen manier daar te komen. Dus niet door gekke dingen te doen, maar door te kijken wat we intern hebben lopen en pas iemand van buitenaf te halen als we de benodigde speler écht niet hebben.”

Het moet FC Abcoude weer terugbrengen naar de kracht van de club. De vereniging staat namelijk bekend om de sterke jeugdopleiding. “Het is niet voor niets dat best wel wat jongens met een Abcoude-achtergrond in het Betaald Voetbal spelen, dus de opleiding is altijd goed geweest. Daar moet de komende jaren echter weer wat meer aandacht voor zijn. Dat gaan we dan ook doen.”

Voorbereiding

De oefenmeester gaat zich de komende tijd zo goed mogelijk voorbereiden op zijn nieuwe job. “Het mooie is dat we met CSW op zaterdag spelen en FC Abcoude op zondag voetbalt. Dus ik heb momenteel volle focus op CSW, omdat er nog voldoende valt te winnen. Alleen ik ga ook alvast met een schuin oog naar FC Abcoude kijken en mijn overige tijd aan die club besteden, zodat het kader technisch-medisch en de spelersgroep volgend seizoen op orde is.”

“Ik heb er ontzettend veel zin in. We gaan de komende jaren proberen om FC Abcoude nog verder op de kaart te zetten en van daaruit te kijken wat we kunnen halen. Het is nu namelijk nog veel te vroeg om in het wilde weg doelstellingen te roepen. Laten we er maar eerst voor zorgen dat we voor de zomer de boel op orde hebben, zodat we na de zomer kunnen kijken waar de groep staat”, aldus Servinus.

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Abcoude

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)