Anthony Servinus

Servinus met FC Abcoude sterk van start: “We kwamen in een flow terecht”

Anthony Servinus heeft het bij FC Abcoude aan het begin van het seizoen goed voor elkaar. De oefenmeester zag zijn team met overtuigend voetbal 12 punten uit 4 competitieduels halen, waarmee de club samen met Vreeswijk bovenaan staat in de derde klasse zondag.

De vereniging stelde Servinus afgelopen zomer onder meer aan om FC Abcoude terug te brengen naar de tweede klasse. “We beschikten in de voorbereiding over een grote groep”, vertelt Servinus. “Aangezien het mijn eerste jaar bij FC Abcoude was, moest ik kijken hoe bepaalde zaken samenvielen en was ik op zoek naar de meest logische oplossingen op het veld. Dat gold voor de speelwijze, maar ook puur individueel: wie wel of niet. Uiteindelijk bleven zo’n 18 spelers over, waaruit we moesten kiezen voor het basisteam.” Het elftal ging vrijwel gelijk draaien, want de eerste competitiewedstrijd sloot FC Abcoude direct winnend af. “We hadden het bij fases moeilijk tegen VVZA dat behoorlijk va banque speelde. Als je echter naar de kansenverhoudingen kijkt, dan kon de uitslag hoger uitvallen dan de 3-2 overwinning die we op dat moment boekte.”

De winstpartij gaf de ploeg vertrouwen in dat het goed bezig was, wat doorwerkte in de trainingen. “We zagen dat de spelers de trainingen alsmaar beter uitvoerden. Vol enthousiasme gingen ze aan de slag en ze begrepen steeds beter wat we wilden doen. Vervolgens kwamen we in een flow terecht.” Nadat FC Abcoude met 0-3 won van HDS, speelde het eveneens PVC eenvoudig weg (5-0). “In die duels zagen we veel aspecten terugkomen waarop we hadden getraind. Als hoofdtrainer is het natuurlijk prachtig om dat terug te zien. Iedere trainer hoopt simpelweg dat zijn team elke wedstrijd winnend afsluit, maar de manier waarop deed vooral veel deugd. Het was vol overtuiging met goed spel en een uitstekende omschakeling, zowel bij balverlies als in balbezit. Daarmee zie je dat wij over een zeer leergierige groep beschikken.”

Ook het laatste duel, vlak voor de coronastop, won FC Abcoude glansrijk. “We hadden allemaal het gevoel dat dit duel voor de komende periode de laatste kon zijn. Daarmee zijn de jongens gelukkig onwijs gretig omgegaan, want we wonnen dat duel met 1-7.” Deze weken zit de selectie van FC Abcoude echter niet stil. “We trainen momenteel in hele kleine groepjes, waardoor het zo’n beetje om een privétraining gaat. Ieder groepje heeft zijn eigen trainer. Binnen de trainingen die we hebben, proberen we onze trainingsvormen aan te houden die we normaliter hanteren. Hoe moeilijk dat ook is uit te voeren. Natuurlijk zijn we beperkter dan normaal, maar we kunnen nog altijd met veel zaken aan de slag gaan. Dat lukt goed en geeft de jongens plezier, wat het allerbelangrijkste is.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)