Severins tweemaal trefzeker bij winnend DVVA

De verschillen in de Eerste Klasse B zijn klein en dit weekend stond er weer een wedstrijd tussen ploegen uit de bovenste regionen op het programma. DVVA ging naar Jodan Boys en deelde daar een tik uit, hierdoor vergroten de Amsterdammers de voorsprong op Jodan Boys naar vijf punten. Ook blijft DVVA in het spoor van koploper Zuidvogels.

Op Sportpark Oosterwei in Gouda was scheen een lekker zonnetje, waar de spelers van DVVA na afloop goed konden toeven. Dave Severins was belangrijk bij de bezoekers en keek terug op de wedstrijd. “We wisten van te voren al hoe Jodan Boys te werk wilde gaan. Hierop hadden we een duidelijk plan en was deze week ook op getraind. Echter kwamen we al snel in de wedstrijd ongelukkig op achterstand”, aldus Severins. Adil Akanioui maakte de openingstreffer voor de thuisploeg.

Daarna keerde DVVA het om. Een inworp werd verlengd en kwam bij Severins terecht. Hij schoot vervolgens de gelijkmaker tegen de touwen. De 1-2 volgde snel, want Jelle Spanninga kopte een corner bij de tweede paal binnen. En Severins maakte voor rust nog de 1-3.

“Er ontstond een soort scrimmage voor het doel van Jodan Boys, na een aanval van ons. En opeens was de bal vlakbij mij en ik besloot er voor te gaan. Ook kwam er een verdediger aan, maar ik was net iets eerder bij de bal en besloot gewoon uit te halen. Hierdoor vloog de bal in de verre hoek!” Hierdoor kon Severins zijn tweede van de middag optekenen.

In de rust werden de manschappen van DVVA erop gewezen dat ook de tweede helft scherp moest worden gestart. Echter stond al snel de 2-3 op het scorebord, want Mike Verhagen scoorde voor de thuisploeg. “Toen werd het wel even spannend”, keek Severins terug. “Na tien minuten werd dat gelukkig al minder. Dat was te danken aan onze verdediging, die hielden stand. Jodan Boys ging ook lange ballen spelen, waardoor wij gevaarlijk konden worden in de omschakeling. Alleen het bleef 2-3 en hebben we een belangrijke overwinning binnen. Vandaag was echt: aanhaken of afhaken”. En aanhaken heeft DVVA gedaan. De ploeg staat knap tweede en volgt koploper Zuidvogels op twee punten. Wel heeft Zuidvogels een wedstrijd minder gespeeld. De nummer drie op de ranglijst, FC Aalsmeer, volgt op een punt en heeft ook een wedstrijd minder dan DVVA gespeeld.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)