Home / Algemeen / Sheverinio Blanker maakt transfer naar België
Sheverinio Blanker

Sheverinio Blanker maakt transfer naar België

Sheverinio Blanker maakt komend seizoen zijn opwachting bij ASV Geel uit België. De 21-jarige middenvelder verdiende zijn transfer na een uitstekend half jaar voor Zuidoost United te zijn uitgekomen.

Blanker begon in 2008 in de jeugdopleiding van Zeeburgia, waar hij zes jaar later een transfer naar de opleiding van FC Twente verdiende. Die club verliet hij alweer na een jaar om terug te keren naar Zeeburgia, maar in 2017 was er opnieuw een club uit Oost-Nederland die interesse in Blanker toonde: NEC. Daar voetbalde de jeugdspeler wederom een jaar, waarna hij naar Jong Almere City verhuisde.

Vanaf maart 2019 begon hij aan een Scandinavisch avontuur. Blanker speelde in anderhalf jaar tijd achtereenvolgens voor het Noorse Valdres FK en het Zweedse Karlshamn United, tot hij in februari van dit jaar terugkwam naar Nederland en zich aansloot bij Van Riemsdijk Sports. Na een half jaar intensieve trainingen en wedstrijden blaast Blanker zijn loopbaan nu dus nieuw leven in bij ASV Geel.

AS Verbroedering Geel, zoals de clubnaam officieel luidt, speelt in het blauw-wit. De club komt uit in het Leunenstadion, wat plaats biedt voor zo’n 8.000 toeschouwers, en speelt op het vierde niveau van België.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Van Riemsdijk Sports

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)