Shorello van der Kust (ZSGOWMS) maakt indruk tijdens stage bij Mjällby AIF

De kans bestaat dat Shorello Gervaro van der Kust komend weekend zijn laatste wedstrijd voor zondag derdeklasser ZSGOWMS speelt. De achttienjarige buitenspeler heeft deze week een stage afgewerkt bij de Zweedse profclub Mjällby AIF en zij zijn erg gecharmeerd van het talent.

Via Gwendell van Riemsdijk kreeg Van der Kust de kans zich te bewijzen bij de Zweedse club. “Wij spelen met het talententeam Van Riemsdijk Sports wedstrijden tegen jeugdteams van bvo’s. Daarbij worden beelden gemaakt en voor bepaalde spelers bestaat interesse van buitenaf.” De zaakwaarnemer bracht eerder Moestafa el Kabir naar Hällevik (Zuid-Zweden) en had op die manier nog contact met de trainer. Van der Kust verbleef deze week in Scandinavië en vliegt morgen (zaterdag) terug naar Amsterdam.

Mjällby IF komt uit op het derde niveau van Zweden, de Division 1 Södra. Omdat de competitie daar pas over zes weken begint, was er voor Van der Kust ruim de tijd om een goede indruk achter te laten. “Hij heeft vier dagen met het eerste elftal meegetraind en de technische staf is erg positief. Hun selectie bestaat uit achttien man, daar willen ze nog twee spelers aan toevoegen. De kans is erg groot dat hij één van die twee wordt.”

Naast de buitenlandse interesse hebben ook clubs uit de Jupiler League zich gemeld voor de vleugelaanvaller, die sinds de winterstop onderdeel uitmaakt van het eerste elftal van ZSGOWMS. Afgelopen seizoen speelde Van der Kust nog in de A1 van Buitenveldert. “Shorello heeft het heel goed gedaan en is erg blij. Hij merkt dat hij meekan op het niveau van Mjällby.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)