Home / Algemeen / Siem Klok (Sporting Martinus) kan streep zetten door rest van 2018

Siem Klok (Sporting Martinus) kan streep zetten door rest van 2018

Siem Klok komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor zondag derdeklasser Sporting Martinus. Twee weken geleden liep de 21-jarige verdediger tegen De Kennemers een zware knieblessure op en ligt er negen tot twaalf maanden uit.

In een sprint verstapte Klok zich, waardoor zijn knie uit de kom vloog. “Mijn knie lag een paar seconden uit de kom. Ik had al snel door dat het niet goed zat.” De knie bleek toen te dik om te testen. Afgelopen donderdag kon een MRI-scan pas uitwijzen dat de kruisband is afgescheurd, de meniscus ingescheurd en een klein scheurtje in zijn binnenste knieband. “Deze weken heb ik vooral veel ijs op mijn been gehad en krachttraining op mijn bovenbeen.”

Begin juni gaat de verdediger onder het mes. De revalidatie zal negen tot twaalf maanden in beslag nemen, wat betekent dat Klok de rest van het jaar vanaf de zijkant moet toekijken. “Ik hoop dat ik na de winterstop in 2019 weer op het veld kan staan.”

Dat Klok uitgerekend de derby van aankomend weekend tegen RODA’23 moet gaan missen is heel vervelend. “Het is een wedstrijd die elke speler van wil spelen. Het net iets vervelender dat ik uitgerekend in deze periode geblesseerd raak. Ik kan nu lange tijd niet sporten, maar gelukkig wel lopen. Mijn teamgenoten en trainer hadden goede hoop dat ik gewoon in actie zou kunnen komen. Voor mijzelf had ik er al niet meer op gerekend.”

Verslag Roy Baltus
Foto Koos van der Leest