fbpx
Home / Zaterdag 1a / Slappe start kost Monnickendam punten tegen Roda 46

Slappe start kost Monnickendam punten tegen Roda 46

Monnickendam trof zaterdagmiddag Roda ’46. Het werd een pijnlijke middag met een 2-5 nederlaag voor de Monnickendammers.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

Het spreekwoord “Een goed begin is het halve werk” sloeg zaterdag op Monnickendam tegen Roda 46 uit Leusden. Monnickendam, nieuwkomer in de eerste klasse, moet weten dat er elke wedstrijd geknokt moet worden voor een goed resultaat. Zaterdag begon Monnickendam echter afwachtend in een 4-4-2 opstelling, in plaats van de gebruikelijke 4-3-3. Dat leverde al direct problemen op. Roda speelt al wat langer in deze klasse en kent de klappen van de zweep. Het zette Monnickendam dan ook flink onder druk, dat leverde al snel een doelpunt op. In de 10de minuut kreeg Roda speler Jamal Lachkar een vrije doorloop naar het Monnickendam-doel en plaatste de bal in de verre hoek, 1-0. Monnickendam was nog niet wakker geschud door deze situatie. Roda kon daardoor ongehinderd 10 minuten later de tweede treffer noteren, middels Tristan Wallet. Na een half uur had Monnickendam nog maar twee schoten op het Roda-doel kunnen produceren en die werden door Roda keeper Daan Broere met moeite verwerkt.

De Monnickendammers werden na een half uur wakker en konden meer druk geven op het Roda doel, maar konden nog geen potten breken. Jeffrey Gits kwam oog in oog met Roda keeper Daan Broere en speelde deze uit, maar Broere wist met uiterste inspanning de bal tot corner te verweken. Deze corner bleef ook onbenut voor de groenhemden, waardoor de rust werd gehaald met een 2-0 score in het voordeel van Roda 46.

De tweede helft gaf een geheel ander spelbeeld. Monnickendam schakelde terug naar de vertrouwde 4-3-3 opstelling met Tom Pruim in de spits. Dat leverde geen windeieren op. In de 54ste minuut kon Kid Ronday Broere verschalken. Hij kon de bal van de knie van Ronday pakken maar liet Ronday ongemoeid met de knie 2-1 aantekenen. Vijf minuten later was het Vis die uit een corner 2-2 maakte. Monnickendam rook bloed en wilde van de gelegenheid gebruik maken om door te drukken.

Het pakte echter geheel anders uit. Monnickendam gaf alles, waardoor er achterin juist veel ruimte ontstond voor Roda 46. Monnickendam keeper Dani Jesse Koster moest in de 80ste minuut ver uit zijn goal de bal wegwerken. Daar slaagde hij echter niet in. De bal kwam zo voor de voeten van Roda-speler Quintin Oliekan terecht. Hij passeerde Koster vervolgens met een lob: 2-3. Een domper voor Monnickendam, waarna de wedstrijd kantelde. Roda liep nog uit naar 2-4 en 2-5 via Nigel van Zelst en opnieuw Oliekan. 

Volgende week treft Monnickendam Argon, terwijl Roda 46 op bezoek gaat bij WV-HEDW. De Amsterdammers kunnen dan de periodetitel pakken.

Bron: Jan Slaats

Send this to a friend