Slecht Diemen vlak voor tijd langs hekkensluiter Zwanenburg

Het was de afgelopen maanden vaak andersom: een redelijk tot goed spelend Diemen dat aan het eind van de wedstrijd toch met lege handen stond. Nu speelde de ploeg van Mark Steur de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar pakte het op wilskracht alsnog de drie punten bij hekkensluiter Zwanenburg. Jelle de Wild was de grote man met twee doelpunten.

Zwanenburg startte sterk en zorgde ervoor dat Diemen niet aan opbouwen toe kwam. De thuisploeg speelde in de wetenschap dat bij verlies Diemen zou uitlopen tot acht punten en was in de eerste fase duidelijk scherper dan de bezoekers. Het leverde na twaalf minuten een verdiende voorsprong op via Joshua von Mauw: 1-0 Diemen had moeite met de felheid van Zwanenburg, hetgeen de ploeg van Mehmet Simsek wel op een flink aantal kaarten kwam te staan. Naarmate de eerste helft vorderde ging het spel meer gelijk op, zonder grote kansen.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Rommelig van de kant van Diemen en eigenlijk nauwelijks echte kansen voor beide ploegen. Toch lukte het de bezoekers om op gelijke hoogte te komen. Uit een vrije trap van Mike Eudoxie kopte Jelle de Wild de 1-1 binnen. Vlak daarna stond de wedstrijd op zijn kop toen Zwanenburg-doelpuntenmaker Von Mauw te laat kwam en de uitkomende Diemen-doelman Dean Palmer raakte. De rode kaart voor Von Mauw leek een zware straf aangezien er geen gemeen spel te zien was.

Tegen tien man van Zwanenburg lukte het Diemen nog niet om in het eigen spel te komen. Ondanks het ondertal kon de thuisploeg vooral in de omschakeling gevaarlijk blijven. Bij zo’n tegenstoot probeerde Tommy Gans het gevaar van Zwanenburg eruit te halen, wat hem op een tweede gele kaart kwam te staan. Met tien-tegen-tien steeg de spanning en was Diemen uiteindelijk de gelukkigste. Vlak voor tijd kopte De Wild opnieuw raak voor de 1-2 eindstand.

Door de overwinning klom Diemen naar de negende plaats, slechts drie punten boven de nacompetitiestreep. Zwanenburg blijft met één punt uit negen wedstrijden laatste staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt