Home / slideshow / Slecht kwartier na rust kost WV-HEDW de punten
Marcel Valk

Slecht kwartier na rust kost WV-HEDW de punten

Ook voor koploper WV-HEDW begon het seizoen zaterdag weer. De ploeg van Marcel Valk ging in Breukelen op bezoek bij de plaatselijke FC. Met een 0-2 stand bij rust leek er geen vuiltje aan lucht voor de Amsterdammers, maar in het daaropvolgende kwartier kantelde de wedstrijd compleet: 3-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

WV-HEDW begon nog vol overtuiging aan de wedstrijd. Al na een paar minuten was het raak voor Joost Heij. Na een combinatie op links van Mick van Moerkerk en Daan Walraven gaf laatstgenoemde de bal voor. Heij kon afwerken. Nog binnen het kwartier stond ook de 0-2 al op het bord, opnieuw na goed werk van Walraven en Van Moerkerk. Dit keer was Van Moerkerk de afmaker. Daarna volgden kansen om de wedstrijd al heel snel te beslissen. Zo schoot Tim Correia op doelman Turksma en kwam Heij net tekort bij een voorzet van Nik Gabel. Bovendien wist Correia de bal naast te krijgen nadat hij de doelman al had omspeeld. Aan de andere zijde was er één keer gevaar. Rachid Maamri schoot van afstand maar net naast.

Na rust kwam Breukelen herboren uit de kleedkamer en maakte het al snel de 1-2. Daniël Kops schoot raak uit een vrije trap van een meter of 30. Een houdbare bal, maar Matthijs Kuiper kreeg zijn handen er niet goed achter. WV-HEDW wilde snel de 1-3 maken en was dicht bij, maar Heij vond de doelman op zijn weg, na weer een goede aanval over links. In de tegenstoot volgde de 2-2 van Van Geffen. Niet veel later volgde ook de 3-2 van Maamri.

WV-HEDW liet zich niet uit het veld slaan en ging op jacht naar de gelijkmaker. Van Moerkerk en Heij waren daar het dichts bij. Breukelen had zichtbaar moeite met de druk van de Amsterdammers en doelman Turksma pakte dan ook nog een gele kaart voor tijdrekken. In de slotfase gebeurde er van alles voor het doel van FC Breukelen, maar gescoord werd er niet meer.

Omdat de concurrenten Scherpenzeel, RODA ’46 en Huizen allemaal wel wonnen, kon 2020 eigenlijk niet slechter beginnen voor de ploeg van Valk. Volgende week staat een kraker op het programma, want dan komt Scherpenzeel op bezoek. WV-HEDW zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor de 5-4 van eerder dit seizoen.

Opstelling WV-HEDW Matthijs Kuiper; Nik Gabel, Nick Lammers, Rico Bouwmans, Daan Walraven; Kick van Aelst, Danny Blom (79. Jordy Dijkhuizen); Ashraf Azzouz (63. Roy van Essen), Tim Correia (72. Damien de Vegt), Mick van Moerkerk; Joost Heij;     niet-ingezet: Coen Offerman, Boris Santen, Lorenzo Zorn, Mervelinio OlijfveldBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend