Home / Zaterdag 4b / Slechte afwerking komt TOB duur te staan

Slechte afwerking komt TOB duur te staan

In de eerste thuiswedstrijd van het vorige week gestarte seizoen nam TOB het op tegen de jonge ploeg van WSV’30 uit Wormer onder leiding van het trainer/coach Ebel Hoekstra. Zowel de thuisploeg TOB (1-9 bij Rood-Wit Zaanstad) als de gasten uit Wormer (5-1 tegen Westzaan) wonnen een week eerder hun seizoensopening ruim en wilden deze goede start een passend vervolg geven.
Na een begin met aftasten van elkaar zonder dat een van beiden het initiatief nam, was de eerste grote kans voor de gastheren. Paul Bekker vond vanuit vrije trap Dave Dekker op de rand van het strafschopgebied, maar hij zag zijn inzet gestopt worden door WSV’30 doelman Tristan Stalenhoef. Nog binnen het kwartier was de volgende goede mogelijkheid voor TOB uit een voorzet van Bekker, die Ngeze vrij voor het vijandelijke doel zette. Maar deze raakte de bal verkeerd en zijn inzet verdween over het WSV-doel. In de 17e minuut kreeg de formatie van Remco van Twiller loon naar werken. Een goede loopactie van Ngeze werd met een fraaie lange bal op waarde geschat door Dekker. Ngeze was de slimste in het duel met zijn directe tegenstander en zette Bekker vrij voor Stalenhoef en dit keer was het wel raak, 1-0. TOB bleef doorgaan om de score zo snel mogelijk te verdubbelen, wat kort na de openingstreffer leek te lukken. Maar ook nu had Ngeze zijn vizier niet op scherp en schoot in kansrijke positie over.
Halverwege de eerste helft deed WSV wat terug door twee goede acties van de 17-jarige linksvoor Huub Heinen. De eerste keer dat hij zijn directe tegenstander Jaouad El Ghazaoui te snel af was, vond Heinen ploeggenoot Julian Gosman op de rand van het strafschopgebied. Die leek de gelijkmaker binnen te schieten, maar zijn schot vloog rakelings langs het doel van TOB-doelman Giorgio Kuiper. Niet veel later moest Kuiper wel handelend optreden toen WSV’30 een vrije trap op 18 meter van het TOB-doel kreeg. Levin Klous kreeg de bal wel tussen de palen maar bracht de TOB-goalie niet in verlegenheid. Niet veel later was het wederom Heinen die er via de linkerkant vandoor ging, maar dit maal was zijn voortzetting een stuk minder en kon de bal gemakkelijk worden weggewerkt door de TOB-defensie. Net over het half uur leken de Amsterdammers de wedstrijd te beslissen. In een mêlee van spelers zag scheidsrechter Dennis Rozendaal dat de bal in het strafschopgebied tegen de hand van een van de WSV-verdedigers en gaf een strafschop aan TOB. Deze buitenkans liet Ngeze niet ontnemen en hij schoot gedecideerd de 2-0 binnen. Net voor de rust had TOB de wedstrijd in het slot moeten duwen toen Timothy van den Berg na een uitstekende aanval vrij opdook voor Stalenhoef. Hij schoot echter te snel en van te ver waardoor de ruststand op 2-0 bleef steken.
De tweede helft begonnen de gasten van Wormer met meer energie en inzet dan het de eerste helft had laten zien. De TOB-ers leken nog met hun hoofd bij de thee te zitten en lieten zich terugdringen op eigen helft. Na enkele spelenprikjes van de gasten was het al vroeg na rust raak. Klous dook na een snelle aanval op voor Kuiper en van schoot van dichtbij de 2-1 binnen. Gedurende de tweede helft werd het duel, mede door het door de regen zwaarder wordende veld, steeds meer een gevecht en werd er steeds minder goed gevoetbald. TOB kwam niet meer tot zoveel uitgespeelde kansen als de eerste helft, daar waar WSV vooral via de goed spelende Heinen dreigend bleef. TOB reageerde hierop door Heinen via de snelle Esterno Vreugd te neutraliseren, iets wat redelijk leek te lukken. Na iets meer dan een uur spelen had de thuisploeg de marge weer op twee moeten zetten, maar oog-in-oog met Moamar Heerenveen wist Stalenhoef de TOB-aanvaller het scoren te beletten. Niet veel later was het Bekker die alleen op Stalenhoef af mocht lopen. Hij passeerde de WSV-doelman maar kwam niet goed uit en schoot de bal over het doel van de Wormers.
Met nog een kleine 20 minuten op de klok betaalde TOB de prijs voor het missen van de kansen. Onnodig balverlies op het middenveld van TOB leidde een WSV aanval in. Gosman kwam het strafschopgebied van TOB binnen en werd onreglementair onderuit gehaald, waardoor de uitstekend fluitende arbiter Rozendaal voor de tweede keer deze middag een strafschop gaf maar dit keer aan WSV. Gosman zelf ging achter de bal staan, liet Kuiper kansloos en schoot de 2-2 binnen. Het laatste kwartier probeerden beide teams het nog wel en ontstonden door diverse vrije trappen en hoekschoppen beide doelen nog een aantal hachelijke momenten, maar tot hele grote kansen kwam het niet meer. Wel liepen zo nu en dan de emoties hoog op zowel binnen als buiten de lijnen. In de stand kwam echter geen verandering meer. Zo overheerste bij TOB het gevoel dat met de 2-2 eindstand twee punten verloren waren.
Komend weekend mag TOB de derby bij en tegen De Volewijckers spelen. WSV’30 mag op bezoek bij Fortuna Wormerveer.
Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB