Slechte generale RODA ’23 in Hooglanderveen

Op bezoek bij Hooglanderveen heeft RODA ’23 een nipte nederlaag geleden. In een weinig verheffend duel trok de thuisploeg aan het langste eind: 1-0.

Al na twee minuten gaf Hooglanderveen een waarschuwing af, toen Jason Eilbracht de bal zomaar op de lat schoot. RODA ’23 had even tijd nodig om wakker te worden, maar werd na een minuut of tien zelf voor het eerst dreigend. Orlando van Wort werd gevloerd en nam zelf de vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. Die leverde helaas voor de bezoekers niets op. Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen moeite hadden om echte kansen te creëren, maar na een klein half uur was door Jeremy Giltay voor RODA ’23, die zijn schot net naast zag gaan. Daarna kreeg Hooglanderveen een mogelijkheid met Mehmet Kaya. Hij creëerde ruimte voor zichzelf om te schieten, maar koos voor een lob en die kon eenvoudig gepakt worden. In de omschakeling was Miguel van Duin er daarna vandaar voor RODA ’23, maar hij kon uiteindelijk niet tot een schot komen. Op slag van rust leek de thuisploeg op voorsprong te komen, toen Rick Voortman schoot, maar via een Rodiaan belandde de bal in het zijnet.

In de tweede helft werd het spel er aan beide kanten niet veel beter op. RODA ’23 startte de tweede helft nog met kansjes voor Thomas Baretta en Van Duin, maar daarna liet het weinig meer zien. De wedstrijd leek richting 0-0 te hobbelen, maar ongeveer een kwartier voor tijd kwam daar verandering in. Uit een corner van Hooglanderveen ontstond een kopkans voor Junior Kameni, maar hij werd in de lucht afgetroefd. Het leverde een nieuwe corner op, waarna de bal afsloeg en voor de voeten van Marc Hessels terecht kwam. Tussen zo’n tien paar benen door belandde zijn schot in het doel: 1-0. Direct daarna werd de thuisploeg weer gevaarlijk, het kwam eruit met Kameni en Kaya, maar Sidney van Dijk was hen beiden te snel af.

RODA ’23 ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg de beste kans daarop via Ocean Coesel. Hij haalde hard uit, maar de keeper wist de bal te keren. Vlak voor tijd leek de thuisploeg de voorsprong nog te gaan verdubbelen, toen Kameni er vandoor was. Keeper Lars van Oerle was al geklopt, maar de bal hobbelde naast.

Zo bleef het 1-0 en moest RODA ’23 met lege handen terug naar Amstelveen. Een slechte generale voor de derby met Sporting Martinus, die volgende week op het programma staat. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Bekijk alle foto’s van Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)