Sleutelrol voor doelman El Abdallaoui bij winnend Blauw-Wit Beursbengels

Door een geflatteerde 3-0 overwinning op Marken heeft Blauw-Wit Beursbengels zich weer in de top van de zaterdag derde klasse A gemeld. Vooral doelman Youssef el Abdalloui was enorm belangrijk voor de ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent.

In het begin van de wedstrijd wisten beide doelmannen, El Abdalloui aan Amsterdamse zijde en Jeffrey Koreman namens de bezoekers, zich te onderscheiden met een aantal belangrijke reddingen. Toch werd na een halfuur de score geopend door de thuisploeg. Een aanval over vele schijven bracht Mickey Wever alleen voor Koreman, die hij verschalkte met een laag schot: 1-0. Dat het bij de rust ‘slechts’ 1-0 was, was een verrassing gezien alle mogelijkheden voor beide ploegen.

Ook na rust bleven aan beide kanten de grootste kansen onbenut. Pas tien minuten voor tijd slaagde Blauw-Wit Beursbengels erin het duel op slot te gooien. Zion Linger behield het overzicht en stelde Donovan Mijnals in staat de 2-0 te maken. Een paar minuten later werd de wedstrijd helemaal beslist. Invaller Tommy Janssen, na een lange periode van blessureleed weer beschikbaar, zette met een geraffineerd steekpasje Erwin Smajic aan het werk. De buitenspeler wist zijn verdediger te misleiden en een droge schuiver in de korte hoek betekende de 3-0 eindstand.

De overwinning van de Amsterdammers was verdiend, al was de uitslag redelijk geflatteerd. Gezien de kansen en mogelijkheden had 6-4 of 6-5 ook mogelijk kunnen zijn. Dankzij de drie punten klom Blauw-Wit Beursbengels naar de derde plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.