Slijtageslag tussen Diemen en Schoten eindigt onbeslist

Na twee overwinningen op rij heeft Diemen in de zondag derde klasse C een zwaarbevochten punt gepakt tegen Schoten. De ploeg van Gerrie Breugem staat door het 2-2 gelijkspel slechts nog één plaatsje boven de nacompetitiestreep.

De uitwedstrijd in Haarlem eindigde in een kansloze 3-0 nederlaag en ook het begin van deze wedstrijd was niet veelbelovend voor Diemen. Gevaarlijk balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft door Anil Kilic: 0-1. De thuisploeg wist zich wel te herpakken. Na een onderschepping werd Bright Osei Owusu gelanceerd en hij stelde Gianno dos Passos in staat om de stand weer gelijk te trekken.

De Diemenaren hadden het echter nog steeds moeilijk en speelden Schoten in de kaart door teveel risico te nemen in de opbouwen. De uitploeg profiteerde hiervan en kwam nog voor de rust weer verdiend aan de leiding. Aron Apetz was zijn directe tegenstander de baas en werkte op knappe wijze een voorsprong binnen voor de 1-2 ruststand.

De tweede helft ging gelijk op. Diemen kwam enigszins fortuinlijk op gelijke hoogte doordat een voorzet van Marco Moelee door iedereen gemist werd en de bal bij de tweede baal binnen viel. Vervolgens ontspon zich een wedstrijd die beide kanten op kon gaan met veel strijd en vrije trappen. Dieptepunt was een opstootje waarbij Tom Gans (Diemen) en Dylan Speelman (Schoten) met een rode kaart mochten vertrekken.

Met tien tegen tien kreeg Schoten een aantal goede kansen om de winst te pakken. Doelman Jeffrey Meering bleek een grote sta-in-de-weg. De grootste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Moelee probeerde de keeper van Schoten te omspelen, maar de sluitpost bleef goed kijken en wist de bal te keren.

Door het 2-2 gelijkspel werd Diemen op de ranglijst gepasseerd door De Kennemers. De ploeg van Gerrie Breugem staat nu op de veilige elfde plek, met slechts één punt meer dan nummer twaalf United/DAVO. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)