Pel maakte de 2-0

Slordig SCPB’22 wint zonder problemen van ROAC

SCPB’22 heeft het thuisduel met ROAC winnend afgesloten. De bezoekers waren vrij onmachtig, maar de thuisploeg was erg slordig, vooral voor de rust. Uiteindelijk werd er een 2-0 zege behaald. SCPB’22 had vanaf het begin het initiatief, maar het was in de uitvoering achteloos en niet goed aan de bal. Eigenlijk was SCPB’22 het hele duel onherkenbaar.

Oefenmeester Danny Hijzelendoorn had zo zijn gedachten na afloop: “Ik vind allereerst dat we verdiend hebben gewonnen. ROAC heeft misschien één kansje gehad. Maar dat we niet goed speelden is een understatement. We staan met de rust op een 2-0 voorsprong, dankzij een goed doelpunt van Diede Mentink, die heel beheerst afrond. Bas Pel zorgde er voor dat de spanning uit de benen ging: 2-0”.

“Twee doelpunten maken is goed, maar we kunnen en moeten daarna dan beter. Na rust werd het helaas niet beter”, zag Hijzelendoorn. “ROAC staat bekend om zijn goede verdedigende organisatie, ze hebben niet voor niets weinig tegendoelpunten en heel vaak al de nul gehouden. Wij scoren vanuit de diepgang, dat is dan wel weer leuk om te zien”.

“Ik denk dat het zeker meespeelde dat we weer voor de punten gingen spelen, dat was al even geleden. Dat we vorige week geen competitie speelden, vanwege een afgelasting, vind ik zeker geen voordeel. De andere ploegen hadden die spanning achter de rug van zo’n eerste wedstrijd. Ik was dan ook heel benieuwd hoe we het er vanaf zouden brengen”, aldus Hijzelendoorn.

De thuisploeg bleef slordig en vooral de eindpass was niet goed. Naarmate het duel vorderde liet ROAC zich meer en meer terugdrukken. Daarbij schonk het SCPB’22 de kansjes. SCPB’22 was de ploeg die probeerde nog een doelpunt te forceren en ROAC wilde uit een counter gevaarlijk worden. De gasten hadden echter het geluk dat de eindpass van SCPB’22 ook na de thee niet voldoende was om tot echt gevaar te komen. In de slotfase liep SCPB’22 niet uit en zo werd de ruststand ook de eindstand in Badhoevedorp.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)