Peter Hummeling

Sloterdijk behoudt Peter Hummeling: “Veel mogelijk bij deze club”

Sloterdijk gaat een seizoen langer door met Peter Hummeling. De hoofdtrainer van de zaterdagselectie, die afgelopen zomer als vervanger van Rinus Loef aan het roer kwam te staan, ziet voldoende mogelijkheden om komend seizoen met de club hoge ogen te gooien.

Hummeling maakte in zijn beginperiode een lastige tijd mee. Het elftal had moeizame jaren achter de rug, waardoor hij een groep met weinig energie aantrof. “We begonnen daarom eind juli behoorlijk vroeg aan de voorbereiding”, legt hij uit. “De trainingsopkomst was direct goed en ik merkte dat bij de spelers een stukje positiviteit ontstond. Spelers ontwikkelden zich en schaafden hun conditie en fitheid bij. Door de coronacrisis moesten we de ingezette ontwikkeling gedwongen stilliggen, maar deze wil ik straks met veel energie weer oppakken.” Hummeling hoopt daarbij deze zomer een aantal versterkingen te halen, zodat het niveau van het elftal omhoog gaat. “Wanneer we een paar jongens binnenhalen en slim doorselecteren, dan hebben we veel mogelijkheden bij Sloterdijk. Momenteel proberen we een aantal oud-spelers van de vereniging enthousiast te krijgen. We laten hen meetrainen, zodat ze kunnen bekijken hoe het bevalt. Op deze manier hopen we dat er nog meer energie in ons team ontstaat.”

De prestaties van Sloterdijk in de competitie gingen in september en oktober op en neer. Waar het in de eerste wedstrijd won van TABA, gingen de drie daaropvolgende duels allemaal verloren. Dat had volgens Hummeling een eenvoudige reden. “In het openingsduel beschikten we over ons basisteam, maar daarna kregen we plotseling te maken met vijf blessuregevallen. Dat waren de sterkhouders binnen onze groep. We merkten op dat moment dat we over een relatief kleine selectie beschikten en moesten jongens opstellen die normaal minder snel in de basis stonden.” Met versterkingen hoopt Hummeling echter voor een kwaliteitsimpuls te zorgen. “Dan zijn we zeker in staat om voor de bovenste drie plaatsen te spelen. Voor een direct kampioenschap is onze selectie nog te smal. Dat doel is niet reëel. Maar daaronder liggen voor ons absoluut mogelijkheden.”

Tekst: Jordi Smi

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)