Sloterdijk bezig aan teleurstellende reeks: “We hebben echt voldoende kwaliteiten”

De zondagselectie van Sloterdijk zit voorlopig in de hoek waar de klappen vallen. De Amsterdammers behaalden nog geen overwinning en houden met twee punten uitsluitend Ardahanspor VVU onder zich. Desondanks behoudt hoofdtrainer Frans Bouman vertrouwen in zijn ploeg. “Anders kan je net zo goed ophouden”, oordeelt de oefenmeester.

Bouman mist een aantal sterkhouders in zijn groep, waardoor hij diverse talenten moet inpassen. Hoewel het een goed teken is dat Sloterdijk de komende jaren kan doorbouwen op jonge spelers, loopt de trainer op korte termijn tegen een aantal uitdagingen aan. “De nieuwe jongens hebben simpelweg de tijd nodig om te wennen aan het niveau van de vierde klasse. Ze kunnen het voetballend dan wel aan, maar fysiek moeten ze zich nog aanpassen. Dit maakt het echter niet eenvoudiger om de huidige resultaten om te draaien.”

Naast de jonge spelers loopt Bouman tegen nog een paar moeilijkheden aan. Zo begon hij dit seizoen nog geen enkele keer met dezelfde elf spelers. “Waar een gedeelte van de spelersgroep geblesseerd is, hebben andere jongens privéomstandigheden waardoor ze er niet bij kunnen zijn. Als trainer ben je natuurlijk op zoek naar een bepaalde vastigheid, maar dit soort zaken maakt dat niet makkelijk om te vinden. Je kunt als trainer tactisch van alles willen, alleen het begint allemaal bij een vast team.”

Het betekent echter allerminst dat Bouman dit seizoen geen geloof meer heeft in een goede afloop. Samen met teammanager Harm Elgersma en assistent Twan de Krieger verwacht hij de zaken snel om te draaien. “Het is mijn taak om deze ploeg weer punten te laten pakken. Wanneer we een wedstrijd winnend afsluiten, dan neemt het zelfvertrouwen van deze groep vanzelf weer toe. De nederlagen zorgen ervoor dat het momenteel een mentale kwestie is, maar we hebben echt voldoende kwaliteit om het in deze competitie goed te doen. We moeten het alleen nog laten zien.”

Met de ervaring die Bouman als trainer tot zijn beschikking heeft weet hij als geen ander hoe een trainer in zulke situaties het beste kan handelen. “Je kunt wel heel druk gaan doen langs de zijlijn, maar ik kies ervoor om ontspannen te kijken wat er fout gaat en dat in de trainingen van die week erop te behandelen. Op die manier kan je langzaam stappen zetten met het niveau van de selectie.” De aankomende weken staan twee thuiswedstrijden tegen TOG en CTO op het programma. “Het zou fantastisch zijn als we minstens een wedstrijden weten te winnen. Dan kunnen we op de ranglijst langzaam weer naar boven kijken.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)