Slotoffensief pakt goed uit voor DVVA in Zandvoort: 3 goals in 3 minuten

DVVA speelde zaterdagmiddag in en tegen Zandvoort. Voor de geel-zwarte leeuwen was de promotie al binnen dus werd er gespeeld om de sub-doelstellingen te behalen; bij winst kon de tweede periode gewonnen worden en een DVVA-puntenrecord behaald worden (staat op 50 punten uit 2010/2011).

Zandvoort was sinds lange tijd weer op volle sterkte en speelde met veel bekende namen met bijzondere kwaliteiten, onder andere Bud Water, Jeffrey Sam-Sin, Nigel Berg, Nigel Castien en Kas de Vries stonden aan de aftrap. Binnen 1 minuut maakte Jelle Spanninga de 0-1 na een mooie aanval over meerdere schijven. Qua voetbal was dit ook gelijk het hoogtepunt van de gehele wedstrijd want voor de rest was het vooral Zandvoort wat de overhand had. DVVA kon het positiespel niet spelen, Zandvoort zat er kort op en was erg sterk in de duels. De 1-1 viel dan ook meer dan terecht door een schot van net buiten de 16 meter van Nigel Berg.

De tweede helft verliep moeizaam en Zandvoort scoorde rond de 60e minuut via een kopbal van Castien uit een corner terecht de 2-1. Daarna schoot Sam-Sin op de lat en Bud Water nog op de paal. De wedstrijd leek gespeeld. In de 80e minuut koos DVVA voor ‘alles of niks’ en werd Guido de Graaf alles extra aanvaller ingebracht om vooral veel te gaan koppen. De lange ballen zorgde voor veel gevaar maar pas in de 90e minuut maakt Laan de 2-2. Gelijk daarna in de 91e minuut maakte Laan (op een puntgave assist van De Graaf) de 2-3 en in de 92e minuut maakte De Swaan zelfs nog de 2-4.

DVVA wint hiermee de tweede periode en met 51 punten pakken ze een puntenrecord in de 92 jarige geschiedenis van DVVA. Volgende week is DVVA vrij, daarna heeft het nog één duel te spelen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)