Sluijter pakt met SDZ een punt tegen nieuwe ploeg

Op bezoek bij Hillegom heeft SDZ een punt gepakt. SDZ-trainer Thijs Sluijter speelde tegen zijn nieuwe ploeg met 1-1 gelijk.

De thuisploeg startte sterk aan de wedstrijd en kreeg de eerste kansen. Maar SDZ bleef lang overeind en moest uiteindelijk zo’n vijf minuten voor rust een frommelgoal incasseren. Een afgeslagen corner kwam terecht bij Jeroen Dedel, die de bal weer voor de goal bracht. Swen van Ommeren maakte het uiteindelijk af.

Na rust tapte SDZ uit een ander vaatje en dat wierp zijn vruchten af. Met ongeveer een uur op de klok viel de gelijkmaker van Mike Olgers. De thuisploeg ging daarna op jacht naar een nieuwe voorsprong. maar die kwam er niet, ondanks een aantal prima kansen. SDZ werd geholpen door het aluminium, want Tom Tebbens raakte met een kopbal de lat en Menno van Gurp de paal.

Toch weer een punt dus voor SDZ, dat daarmee nog niet helemaal afgeschreven kan worden in de degradatiestrijd. Het gat met Assendelft, dat op de eerste nacompetitieplek staat, is 5 punten. Volgende week wacht voor SDZ echter een lastig duel, het krijgt dan koploper HBC op bezoek. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a