Winst voor het FC Aalsmeer van Ted Verdonkschot

Smakelijke overwinning voor FC Aalsmeer

Na de laatste miskleun tegen Kagia (2-2), waardoor FC Aalsmeer afzakte naar de elfde positie, reageerde Verdonkschot ziedend op de houding in het veld van zijn spelers.  De wedstrijd FC Aalsmeer-RVC’33 aan de Beethovenlaan van deze zaterdagmiddag werd daardoor dubbel interessant. In een oefenduel – eerder deze week – versloeg Aalsmeer tweedeklasser Loosdrecht (1-3), waarin Mike Dam het net twee keer wist te vinden. Na een ruststand zaterdagmiddag van 2-1, wist FC Aalsmeer middenmoter RVC’33 ook na de pauze het zwijgen op te leggen. Het zoet der overwinningen kwam de Aalsmeerders eindelijk toe: de tweede 3-1 overwinning binnen een paar dagen en deze keer leverde het drie punten op. “Dit smaakt goed”, aldus de tevreden coach Verdonkschot na afloop.

Het donderde flink de afgelopen weken in de kleedkamer en dat had zijn positieve uitwerking. Bij FC Aalsmeer is er voldoende kwaliteit. Maar in een andere competitie dan spelers gewend zijn, waar tegenstanders niet de poort open gooien, moet er soms gewoon uit een ander vaatje getapt worden. En dat deed FC Aalsmeer zaterdagmiddag. Het schoot uit de startblokken en RVC’33 mocht in de handen knijpen dat het na een kwartier nog 0-0 stond. Kansen en mogelijkheden waren er voor de thuisploeg om de score te openen. Een bal op de paal, van de lijn gehaald. FC Aalsmeer had niet direct de wind in de zeilen.

Het was de uitploeg uit Reeuwijk dat via een corner op 0-1 kwam. Een domper, maar deze keer werden de mouwen echt opgestroopt. Mike Dam wist al snel voor de aansluiting te zorgen, op aangeven van Stefan de Bruin (1-1). De van een blessure teruggekomen Luke Vahle maakte voor rust met een prachtige stiftbal de 2-1 voor zijn ploeg. Deze 2-1 voorsprong gaf een grote mentale boost aan de ploeg.

FC Aalsmeer ging na de theepauze op dezelfde voet verder en na een uur voetbal gooide de ingevallen Rachid El Yaghmouri het duel definitief in het slot: 3-1.

Ted Verdonkschot: “Een overwinning smaakt altijd lekker, en zeker deze. Het gaat nu eenmaal niet vanzelf. Er waren er teveel die dachten ‘we doen het wel even’. Als talent niet hard werkt, dan wint het harde werken van de zogenaamde talenten. Iedereen gooit de beuk erin tegen ons, en dat deden we voor de verandering nu eens zelf. Dan zie je, dat we voldoende kwaliteiten hebben om de wedstrijd volledig naar onze hand te zetten. We kunnen na de rust uitlopen naar 6-1, dat is dan mijn enige kritiek op ons spel vandaag: te weinig doelpunten gemaakt. We hebben keihard gewerkt en een goede mentaliteit getoond”.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D

Foto archief: Ton van Eennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)