Soeverein SDZ vermorzelt Wijk aan Zee

SDZ is met full-speed uit de winterstop gekomen. De ploeg van Kai Meeuwsse liet op eigen veld geen spaan heel van laagvlieger Wijk aan Zee: 9-0. Het enige smetje op de zege was dat de dubbele cijfers uitbleven.

Waarom die dubbele cijfers niet werden gehaald? “Voortschrijdend inzicht, dat paste niet op het scorebord”, glimlachte assistent-trainer Remon van der Star. Vanaf minuut één was aan de Transformatorweg al duidelijk wie er zou gaan winnen. Alleen met hoeveel was nog de vraag. “Wijk aan Zee wilde niet voetballen, stond de hele wedstrijd met zes man achterin. Het was een trainingspartijtje.”

Halverwege leidden de Amsterdammers al met 5-0 door doelpunten van Anouar Lakbila, topscorer Tim Klaasen-bos (twee), aanvoerder Raymond Lagerburg en Giliano Eijken. “Na de 2-0 proefden we bloed en gingen we er vol voor. Het waren allemaal mooie goals en goede aanvallen. We hebben tachtig minuten lang écht gedomineerd. We lieten duidelijk zien wie hier de baas is.”

Na de hervatting voltooide Klaasen-bos zijn hattrick, maakte Lagerburg zijn tweede van de middag en pikte invaller Floris Reurts ook twee goals mee. In de zeventigste minuut stond de eindstand (9-0) al op het scorebord. De 10-0 leek ook nog te vallen, maar deze treffer van Reurts werd afgekeurd wegens buitenspel. “Het enige minpuntje was dat iedereen na de 9-0 voor zichzelf wilde spelen om ook nog te scoren”, aldus Van der Star.

Na twaalf wedstrijden heeft SDZ inmiddels een doelsaldo van +35, nadat eerder ook Alliance’22 en Ouderkerk werden vernietigd door de aanvalslust van de promovendus. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)