Sohaib Echahbouni (Zeeburgia) samen met Mounir Darrazi (De Dijk) naar Ter Leede

Nadat Sohaib Echahbouni tijdens dit seizoen de deur bij Zeeburgia plots achter zich dicht deed, heeft hij in Ter Leede een nieuwe uitdaging gevonden. Zijn komst naar de zaterdag Hoofdklasser werd afgelopen weekend tegelijk bekendgemaakt met die van oud-ploeggenoot Mounir Darrazi (De Dijk).

Het was ook Darrazi, met wie hij vorig seizoen bij Zeeburgia speelde, die het contact legde tussen de Sassenheimers en de negentienjarige middenvelder. Echahbouni werd net als Darazzi uitgenodigd om mee te trainen. “Dat beviel gelijk, ik kon mezelf goed laten zien”, zegt hij. Toch was het wel even wennen in een andere omgeving. “Ik heb mijn hele leven bij Zeeburgia gespeeld. Ik ken geen andere club. Dit is allemaal nieuw voor mij en het ging prima.”

De Amsterdammer had er alle tijd voor, omdat hij onlangs per direct vertrok bij ‘zijn’ Zeeburgia. “Overal komt een einde aan, ook na zestien jaar. Ik ben iedereen dankbaar die mij daar heeft geholpen.” Een nieuwe uitdaging kan op die manier vaak verfrissend werken. “Toen ik na vier weken weer op het veld stond, had ik toch het gevoel: dit wil ik. Ik wilde een nieuwe uitdaging aangaan en zie dat in Sassenheim. Daar kan ik me verder ontwikkelen, met andere medespelers en tegenstanders.”

De aanwezigheid van Darrazi volgend seizoen is leuk, maar niet meer dan dat. “Zijn komst heeft niet meegespeeld in mijn keuze. Ik had er gewoon een goed gevoel bij. Maar het worden wel gezellige autoritten van een halfuur heen en een halfuur terug. We hebben het onderling al een beetje besproken: de ene dag Mounir, de andere dag ik. En Clé Vos de Mooij (komt van Legmeervogels, red.) is ook een oud-klasgenoot van mij, dus het komt helemaal goed.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)