Spannend slot, maar AGB verslaat Hoofddorp

In de slotfase werd het nog even spannend op Sportpark Ookmeer. Thuisploeg AGB had in de wedstrijd tegen SV Hoofddorp de genadeklap eerder moeten uitdelen. Alleen was de ploeg van trainer Imdat Ilguy te slordig in het afronden, hierdoor werd het in de slotfase nog spannend. Het stond toen 3-2, maar AGB had eerder al meer afstand moeten nemen.

Hoofddorp draait dit seizoen matig. De ploeg van trainer Jorg Smeets bezet de een na laatste plaats, maar dat was in het duel met AGB niet terug te zien. Er werd hoog druk gezet en het maakte het AGB, dat gedeeld koploper is, lastig. Toch was de thuisploeg de bovenliggende ploeg. De geboden ruimte kon worden benut en halverwege de eerste helft veroverde rechtsback Faouzi ben Yerrou goed de bal. Hij dacht geen seconde na en stoomde direct op naar de achterlijn. In het strafschopgebied hield hij het hoofd koel en gaf voor. Met een snoekduik kon Ilias Ahamout binnenkoppen: 1-0. Dezelfde Ahamout kon de score verdubbelen na een crosspass van voormalig Hoofddorp-speler Soeremly te Vrede. Ditmaal wilde Ahamout de bal over Hoofddorp-keeper Halil Suzulmus lobben, maar hij deed het te wild. AGB kreeg nog enkele kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Hoofddorp bleef wel dreigend, dit zorgde regelmatig voor een gevaarlijke aanval.

AGB-captain Edip Biberoglu zette een goede aanval op en bediende Adil Amghar el Yettefti, welke afgaf en door spits Ismail Bahida werd binnengewerkt: 2-0. Toch kwam deed Hoofddorp voor rust nog wat terug. Een razendsnelle uitbraak zorgde ervoor dat Nigel Compter de 2-1 maakte.

In de tweede helft had AGB meer afstand moeten nemen van Hoofddorp, maar de stand werd uitgebreid tot 3-1 door een tweede treffer van Ahamout. Hierdoor bleef de tegenstander hopen op een resultaat. Een kwartier voor tijd een gevaarlijke aanval van Hoofddorp, welke vanaf de rechterkant van het veld werd teruggelegd. Invaller Kaj Wiersma stond op de goede plek en schoot de aansluitingstreffer binnen. 

Hoofddorp bleef geloven in een resultaat en ging door met aanvallen, maar AGB had met gevaarlijke momenten met Adil Amghar el Yettefti en Necati Delibasi het duel in het slot kunnen gooien. Na het laatste fluitsignaal van Brian Lampers waren de spelers van beide ploegen volkomen op, de pijp was leeg en AGB kon drie punten beschrijven. Gedeeld koploper Kolping Boys won ook, dus het puntentotaal van de ploegen blijft gelijk.

“In de eerste helft speelden we goed en Hoofddorp deed het gedurfd. En dat vond ik eigenlijk wel fijn, want dan krijgen wij ruimte. Als je de kansen telt in de eerste helft en je maakt er maar twee, dan is dat zonde. In de voorbespreking had ik het er nog over, we vinden het lastig om de genadeklap uit te delen. En dat zag je vandaag terug komen”, aldus AGB-trainer Ilguy. Uiteraard wel tevreden met de drie punten, dat is het belangrijkste. Volgende week een lastige wedstrijd voor de Amsterdammers, men gaat dan op bezoek bij SV Hillegom. En daar werd in de eerste seizoenshelft en voor de districtsbeker van verloren.

Bekijk hier nog enkele wedstrijdfoto’s.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB