Spartanen maatje te groot voor DWS

Na vier zeges op rij heeft DWS weer een nederlaag moeten slikken in de zondag tweede klasse A. De ploeg van Tarik Oulida was niet opgewassen tegen hoogvlieger Spartanen. Op eigen veld gingen de Amsterdammers met 2-5 onderuit.

Ondanks dat de wedstrijd in de eerste minuut gelijk opgaand was, keek DWS door een slordigheidje al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Guleed Afhakame opende de score voor de bezoekers uit Wognum. Halverwege de eerste helft slaagde de thuisploeg erin de stand gelijk te trekken. Damien Simson leverde de bal panklaar af bij Lancine Bamba, die keurig de 1-1 op het scorebord bracht.

De vreugde van de gelijkmaker duurde niet lang, want opnieuw ging de Amsterdamse defensie niet geheel vrijuit bij een tegenaanval van Spartanen. Afhakame maakte zijn tweede van de middag en bepaalde de ruststand op 1-2. Bij DWS was duidelijk te zien dat zij nergens meer voor spelen, terwijl Spartanen nog altijd hoop bleef houden op een klein kansje in de titelstrijd.

De bezoekers waren in de tweede helft feller en simpelweg een maatje te groot voor DWS. De bezoekers liepen door treffers van Timo Bedorf en Davy Stam uit naar 1-4 en daarmee was het duel vroegtijdig al beslist. De thuisploeg koos in het laatste half uur voor de aanval om nog iets te forceren. Bamba werd twintig minuten voor tijd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Nick Velzeboer, die dit moest bekopen met een rode kaart. De jonge aanvaller ging zelf achter de bal staan en schoot de penalty binnen: 2-4.

De aanvalsdrang van DWS zorgde ervoor dat Spartanen steeds meer ruimte kreeg in de tegenaanval en de eindstand bepaalde op 2-5. De Amsterdammers blijven hierdoor achtste staan en zouden volgende week bij winst op De Foresters mogelijk nog in het linkerrijtje kunnen eindigen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.