Spectaculair duel tussen HBOK en DVVA eindigt in gelijkspel

HBOK en DVVA kwamen zaterdagmiddag in een spectaculair duel niet verder dan een gelijkspel. Waar de thuisploeg vooraf de favoriet was, bleek de ploeg van trainer Lex van der Horst wederom zeer goed mee te kunnen met de topploegen in de competitie.

Kijk hier voor de uitslagen en stand in Zaterdag 2A

De wedstrijd was pas net aan de gang toen de openingstreffer al in het doel lag. DVVA kreeg van de scheidsrechter een vrije trap, die de keeper van HBOK in eerste instantie nog keerde. In de rebound stond Job Arntz echter klaar om de bezoekers op 0-1 te zetten. HBOK had slechts een korte periode nodig om het doelpunt te verwerken, want na tien minuten begon de machine van de club te draaien. DVVA werd veelvuldig onder druk gezet en daardoor teruggedrongen op eigen helft. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Mostapha El Aamrani zette de 1-1, wat tevens de ruststand was, op zijn naam.

HBOK kon echter zeker niet achterover leunen, want DVVA was voornamelijk in de omschakeling levensgevaarlijk. Dat bleek maar weer eens vlak na rust, toen de bezoekers opnieuw op voorsprong kwamen. Donny Rijnink speelde de bal tijdens het opbouwen verkeerd in, waardoor DVVA weg was. Via een razendsnelle aanval kwam de bal terecht bij Jari van der Meer, die de 1-2 op het scorebord zette. HBOK bleef vervolgens zijn eigen spel spelen en maakte zo weer de gelijkmaker. Na ruim een uur spelen gaf Tom de Lange een steekpass richting Jonathan Richard, die met een halve omhaal de 2-2 binnenschoot. Het zorgde voor een spannende slotfase, waarin beide ploegen kans maakten op de overwinning. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor de clubs genoegen moesten nemen met een punt.

“Over het algemeen ben ik tevreden over mijn elftal, al vind ik wél dat we twee punten te weinig hebben”, reageerde HBOK-hoofdtrainer Kai Meeuwse na het duel op het overwicht in de wedstrijd. “Ik heb bij vlagen absoluut genoten van mijn ploeg, maar eerlijk is eerlijk: we speelden ook gewoon tegen een behoorlijke tegenstander. Alle complimenten daarom voor DVVA, dat bij vlagen uitstekend voetbal op de mat legde. Het was een schitterende wedstrijd om te zien, waardoor het extra jammer is dat er geen toeschouwers langs de kant stonden.”

Ook DVVA-coach Lex van der Horst vond het jammer dat het duel zonder publiek was. “Het was simpelweg een heerlijke wedstrijd om te zien. Beide ploegen speelden een waanzinnig duel, waarin wij het zeker niet altijd even makkelijk hadden. In de slotfase hadden we de mogelijkheid om een overwinning te pakken, maar al met al is het gelijkspel wellicht meer terecht.”

Tekst: Jordi Smit