Spectaculair oefenduel tussen Wartburgia en DVVA

Soms is oefenvoetbal leuker dan de competitie en dit was zo’n wedstrijd. Vanwege de uitslag, de maar liefst 11 doelpunten en het vermeende verschil tussen middenmoter DVVA uit de tweede klasse en topper Wartburgia uit de derde klasse.

Juist omdat er niets op het spel stond, konden beide ploegen verzorgd voetbal spelen en bleven grote overtredingen achterwege. Wartburgia startte overrompelend en na twee minuten was het al raak. Na een assist van Tim Koning kon Dylan van Dam al glijdend inschieten. Een paar minuten later spatte een ziedend schot van David van Paridon op de DVVA-lat uiteen en schudde de bezoekers wakker. DVVA-spits en aanvoerder Guido de Graaf kopte na een half uur knap binnen na een mooie voorzet vanaf de vleugel, maar de thuisclub antwoordde al een paar minuten later. Van Paridon probeerde het na klaarleggen van Menno Bosch opnieuw van een meter of 20 en ditmaal was de DVVA-goalie kansloos op zijn geplaatste schot in de rechterhoek. Een paar minuten later was het weer DVVA. Guido de Graaf sloeg opnieuw toe door twee man en de keeper te passeren en simpel binnen te schieten. Net voor rust maakte De Graaf er zelfs nog een hattrick van door na een goede aanname in de zestien de bal knap binnen te schieten uit de draai en de ruststand op 2-3 te bepalen.

Na rust leek het verzet van Wartburgia gebroken toen de eerste aanval van DVVA al de 2-4 opleverde. Aarzelend verdedigen gaf De Graaf kans de bal panklaar te leggen voor Jari van der Meer die goed inschoot. De wedstijd bleek echter allesbehalve gedaan. Na een afgebroken DVVA aanval en een flitsende combinatie tussen Van Paridon en Daan Tuerlings maakte Tim Koning beheerst de 3-4. En er kon nog meer bij! Bij een corner van de linkerkant stond Mitchell Vorstman vrij bij de eerste paal en speelde de bal achter zijn standbeen langs in de hoek, 4-4. DVVA was het aan zijn stand verplicht te winnen en zette nog eens aan. De Graaf, betrokken bij alle doelpunten van de bezoekers kopte in en de afvallende bal werd door Sander Fillet ingeschoten, 4-5. Na een langdurige afwezigheid viel Niek Remijn in bij de thuisclub en bekroonde zijn lange revalidatie met de gelijkmaker. Met nog een paar minuten op de klok leek een gelijkspel een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen deze middag, maar Wartburgia aanvoerder Melvin Akkerman stoomde nog één keer op langs de rechtervleugel, gaf een perfecte voorzet en Tim Koning rondde prima af. Eindstand 6-5 met het publiek als grote winnaar.

Tekst en foto’s: Frank van Paridon