Home / Homepage / Spektakel SDZ – AGB kent geen winnaar
Eric Antwi

Spektakel SDZ – AGB kent geen winnaar

Zondag stond de Amsterdamse derby tussen SDZ en AGB op het programma. Een wedstrijd met het nodige spektakel. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Terwijl de ruststand nog 0-0 was. Aan het eind van de wedstrijd hadden allebei de clubs nog maar tien man in het veld staan. AGB kreeg een directe rode kaart, bij SDZ mocht Evert van der Linde met zijn tweede gele kaart inrukken.

Na ongeveer tien minuten kreeg Evert van der Linde een gele kaart, nadat hij een overtreding maakte op Marouane Bensabouh. Dit was het startpunt van een verhitte eerste helft. Beide ploegen bleven strijden, echter ging het wel gepaard met overtredingen. Zo kreeg Fabian Munsterman een gele kaart, nadat hij in botsing kwam met een speler van AGB. Binnen twintig minuten kreeg AGB een rode kaart. Bensabouh ging hard door op doelman Mitchel Vincken. Scheidsrechter Badr Benlamkaddem kon niets anders dan een rode kaart geven na de onbesuisde trap tegen het hoofd van de keeper.

Nadat het spel hervat was, kreeg SDZ een grote mogelijkheid. Romello Austin gaf vanaf de linkerkant voor, Floris Reurts kopte op doel. Met een reflex redde Eric Antwi. SDZ-goalie Vincken speelde na de overtreding met een fikse tulband. Hij hield zijn team op de been door een poging van Bakary Jobe te keren. Jobe kreeg een mogelijkheid na voorzet van Hursut Meric. Op slag van rust kreeg SDZ de grootste kans van de eerste helft was voor Tim Klaasen-Bos, hij draaide met een verdediger in z’n rug goed weg. Zijn geplaatste schot kwam op paal. De eerste helft zette AGB fel druk op SDZ. De thuisploeg had het hierdoor erg lastig en hanteerde de lange bal. Met een man minder zette AGB een puike prestatie neer.

Na rust dacht AGB op voorsprong te komen. Meric gaf een lange bal, waardoor Jobe diep kon gaan. De spits van AGB schudde de verdedigers af, maar zijn schot verdween over. Snel daarna kwam AGB wel op voorsprong. Vanaf de rechterkant schoot Meric. Het schot verdween in de verre hoek. SDZ probeerde daarna de gelijkmaker te forceren. Echter brachten de lange ballen weinig gevaar. Terwijl AGB gevaar stichtte via de omschakeling. Jobe nam de bal goed aan en ging Van der Linde voorbij. De verdediger hield zijn man vast. Jobe viel en scheidsrechter wees naar de stip. Ook kon Van der Linde vertrekken. Hij kreeg zijn tweede gele kaart. De penalty werd door Meric rustig binnen geschoten, recht door het midden. Na de tweede treffer werden bij SDZ Jaap Smeeing en Tim Groenewoud ingebracht. Deze wissels zorgde voor meer variatie in het spel van SDZ en ging de ploeg voetballen. De bezoekers waren echter het dichtstbij een treffer. Invaller Halit Tarhan raakte de paal.

De aanvallende intenties van SDZ werden wel beloond. Na goed voorbereidend werk van Klaasen-Bos kon Smeeing de aansluitingstreffer binnen tikken. Na de treffer stond er nog een kwartier reguliere speeltijd open. In minuut 79 wist SDZ de gelijkmaker te produceren. Klaasen-Bos kon de bal binnen werken na een voorzet vanaf de rechterkant. In eerste instantie werd de hoekschop door AGB nog weggewerkt. Doelman Antwi was kansloos.

Een zinderende slotfase ontspon zich. Na een hoekschop wist SDZ zelfs aan de leiding te gaan. Centrale verdediger Allon Koene torende hoog boven zijn tegenstander uit en kopte de 3-2 binnen. Een paar minuten kon SDZ maar van de voorsprong genieten. Burak Bulduk schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de gelijkmaker binnen. Het schot verdween in de rechterhoek achter doelman Vincken.

Met de 3-3 uitslag schieten beide ploegen weinig op. AGB zag dat de subtop van de eerste klasse breder werd. Zo haakte LSVV en Zaanlandia aan. Door het puntverlies loopt voor SDZ de potentiële achterstand op koploper De Zouaven op. De nummer een uit de eerste klasse was dit weekend vrij. Klik hier voor de overige uitslagen, standen en het programma.

Foto’s: Jos Spitteler. Bekijk hier de overige foto’s van Jos, zeker een aanrader.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend